Fudbal

"Rođeni" četiri koraka od elite

"Rođeni" četiri koraka od elite
Foto: N.N. | "Rođeni" četiri koraka od elite

Fudbaleri Veleža trku prema tronu i bijeg od prvog pratioca Olimpika, koji ima samo bod zaostatka, nastaviće ove subote u 27. kolu Prve lige Federacije BiH u gostima kod Bratstva.

U nastojanju da regularnost podignu na još viši nivo članovi nadležne komisije Nogometnog saveza FBiH za utakmicu na stadionu "Luke" u Gračanici delegirali su arbitre iz BH Telecom Premijer lige BiH. 

"U Gračanicu idemo sa samo jednim ciljem. Nama su sve utakmice do kraja derbi. Četiri su kola do kraja i nemamo prava na kiks. Želimo pobjedu koja će nas još jedan korak primaći cilju. Očekujemo tešku utakmicu, svjesni smo da je Bratstvo kvalitetna ekipa, ali znamo da smo i mi kvalitetni, što ćemo dokazati na terenu", rekao je Mustafa Kodro, koji je zbog suspenzije šefa stručnog štaba Ibre Rahimića preuzeo trenersku palicu "rođenih".

Prvi pratilac Mostaraca, sarajevski Olimpik, svoj meč igraće na stadionu "Otoka" u nedjelju. "Vukovi" će ugostiti TOŠK, ekipu koja igra jednu od svojih najboljih sezona. Parovi 27. kola, subota: Bratstvo - Velež, Novi Travnik - Bosna, Metalege BSI - Čapljina, Zvijezda - Jedinstvo, Goražde - Slaven, Igman - Rudar, Vitez - Orašje; nedjelja: Olimpik - TOŠK. Sve utakmice počinju u 17.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije