Fudbal

"Rođeni" desetkovani pred sutrašnji derbi sa Sarajevom

"Rođeni" desetkovani pred sutrašnji derbi sa Sarajevom
Foto: N.N. | "Rođeni" desetkovani pred sutrašnji derbi sa Sarajevom

Dobro smo se odmorili u reprezentativnoj pauzi, drugi dio sedmice smo iskoristili za dobar rad, ali nas je pokosio stomačni virus, poručio je Feđa Dudić, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Velež, pred sutrašnji derbi sa Sarajevom.

Utakmica na stadionu "Rođeni" u Mostaru otvoriće 8. kolo M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem će "bordo tim" pokušati popraviti utisak iz remija u zadnjem kolu na domaćem terenu protiv Širokog Brijega, a Mostarci nastojati ponoviti igru i rezultat ostvaren u meču protiv Leotara, u kojem su slavili 2:1. Trenera domaćih brine krojenje tima, jer je osim zbog stomačne viroze nekoliko fudbalera bilo van stroja i zbog povreda. 
 
"Dva dana u pogonu nismo imali Samira Radovca, dan Brandaa, Demir Peco ima problema sa zadnjom ložom, Omar Pršeš upalu tetive, a Slaviša Radović je također propustio tri-četiri treninga", istakao je Dudić, koji neće moći računati ni na Đanija Salčina, jer je prilikom realizovanja posudbe dogovoreno da talentovani veznjak ne može igrati protiv "bordo tima".
 
Koliko će problemi sa igračkim kadrom uticati na igru protiv jednog od glavnih kandidata u borbi za nalsov prvaka i izlazak u Evropu, Dudić nije mogao reći. Međutim, poručuje da predaje nema.      
 
"Cijelu pauzu nismo imali kompletnu ekipu na okupu. Nismo mogli odraditi sve što smo zamislili i vidjećemo ko će biti spreman za derbi i zahtjevan meč sa Sarajevom. Za predstojeću utakmicu nam trebaju samo takvi igrači, koji su spremni i kvalitetni, jer Sarajevo je Sarajevo. Ko god da igra sa Sarajevom, neće mu biti lako. Na tabeli su ispred nas, a u gostima su ostvarili tri pobjede protiv Slobode, Rudar Prijedora i Posušja. To dovoljno govori šta nas čeka u petak, ali nećemo tražiti alibi, nego rješenja", istakao je Dudić i dodao: 
 
"Naš stav je jasan. U svaku utakmicu ulazimo sa namjerom da pobijedimo. Vidjećemo da li ćemo uspjeti u tome protiv Sarajeva." 
 
Bez problema nije ni trener Sarajeva Goran Sabljić.
 
On na raspolaganju neće imati svog najboljeg igrača.
 
Nakon što su otklonjeni svi birokratski problemi, Matias Fanimo je pozitivan na virus korona i moraće sačekati još neko vrijeme da se vrati na teren. Takođe, gotovo je sigurno da u kadru neće biti ni Vicka Ševelja i Darka Lazića, dok još postoji šansa da se Mirku Oremušu i Krsti Velksokom produži radna dozvola. 
 
Sarajevo je prvenstvenu pauzu iskoristilo za odigravanje prijateljskog duela.
 
Na "Koševu" je gostovao Novi Pazar te je odnio trijumf 3:2. 
 
Raspored utakmica 8. kola M:tel Premijer lige BiH, petak: Velež - Sarajevo (20 časova); subota: Leotar - Zrinjski (16.30), Radnik - Tuzla siti (19), Sloboda - Borac (21); nedjelja: Rudar - Posušje (16.30), Široki Brijeg - Željezničar (21). 
 
M:TEL PREMIJER LIGA BiH
 
1. Tuzla siti 6 5 1 0 14:6 16
2. Sloboda 7 4 2 1 8:4 14
3. Sarajevo 7 4 1 2 9:6 13
4. Zrinjski 6 3 3 0 11:2 12
5. Velež 6 3 1 2 6:6 10
6. Željezničar 7 2 3 2 6:7 9
7. Široki Brijeg 7 1 5 1 3:2 8
8. Borac 6 1 3 2 7:11 6
9. Rudar 7 1 2 4 6:10 5
10. Leotar 7 1 2 4 4:9 5
11. Posušje 7 1 2 4 4:11 5
12. Radnik 7 0 3 4 6:10 3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije