Fudbal

"Rođeni" sanjaju vrh tabele

"Rođeni" sanjaju vrh tabele
Foto: FK Velež | 'Rođeni' sanjaju vrh tabele

Sanjati nije zabranjeno, poručuju iz Fudbalskog kluba Velež uoči utakmica 28. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj će na stadionu 'Rođeni' u Mostaru snage odmjeriti sa Fudbalskim klubom Borac iz Banjaluke.

Utakmicu koja je na programu u petak sa početkom u 20 časova, Mostarci dočekuju na trećem mjestu sa samo dva boda zaostatka za vodećim dvojcem.

S obzirom na tabelu M:tel Premijer lige BiH, koja pokazuje da je Borac na vrhu izjednačen sa Sarajevom sa 53 osvojena boda, a da nakon njih slijedi Velež sa 51 bodom, izabranici trenera Feđe Dudića došli su u priliku da u narednom kolu preuzmu liderstvo.

Za to im je uz pobjedu nad Borcem potrebno da se poklopi i rezultat vječitog derbija između Sarajeva i Željezničara na stadionu "Koševo", koji se igra takođe narednog vikenda.

"Sanjati nije zabranjeno, pogotovo kada se za ispunjenje tog sna boriš časno, pošteno, prkosno i ponosno, kada svaki dan mukotrpno radiš i pružaš svoj maksimum. Kada poštuješ protivnika i kada iz svake greške i poraza izvlačiš pouku kako bi bio još bolji. Kada nakon svakog pada ponosno ustaneš i nastaviš svoju borbu", pručili su iz Veleža i dodali:

"Mi, 'rođeni', bez obzira na rezultat ove utakmice sa Borcem, smo već pobjednici. Vratili smo dostojanstvo, poštovanje, vjeru da se mukotrpnim i poštenim radom može mnogo toga dobrog uraditi. Ono što nas najviše raduje je to da smo vratili Velež njegovim navijačima ili kako to jedan lijepi slogan kaže, vratili smo Velež u kućni odgoj".

Ističu i da je posljednih skoro pet godina, kako je počela njihova borba za povratak Veleža u vrh bh. fudbala, u svakom uspjehu kluba svoj veliki doprinos dala i armija vjerni navijači.

"Bez njih sigurno ne bi mogli ovako brzo doći u situaciju da od grčevite borbe za ostanak u Prvoj ligi Federacije BiH, u relativno kratkom periodu, dođemo u stuaciju da pobjedom možemo preuzeti vrh tabele Premijer lige BiH", ističu iz Veleža.

Zato su još jednom pozvali navijače da ih podrže kupovinom donatorske karte za utakmicu sa Borcem. Donatorske karte mogu se kupiti putem Web shopa koji se nalazi na službenoj stranici kluba, kao i u klupskim prostorijama u Cernici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije