Fudbal

Roma gostuje u Amsterdamu, Dinamo nastavlja evropski san

Roma gostuje u Amsterdamu, Dinamo nastavlja evropski san
Foto: gnkdinamo.hr | Roma gostuje u Amsterdamu, Dinamo nastavlja evropski san

U terminu od 21 sat večeras se igraju prvi mečevi četvrtfinala UEFA fudbalske Lige Evrope, a svakako da je najzanimljiviji duel u Zagrebu gdje će Dinamo dočekati španski Viljareal.

Zagrebački klub će nakon nedavne senzacije i izbacivanja Totenhema iz Lige Evrope poslije velikog preokreta i pobjede od 3:0 nakon produžetaka u nešto lošijem raspoloženju dočekati ovaj susret jer su u posljednjem meču HNL-a remizirali sa Šibenikom u gostima, dok je Viljareal protiv drugog španskog predstavnika U Ligi Evrope (Granada) upisao ubjedljivu pobjedu u gostima sa 3:0.

Tim Unaija Emerija je u sjajnoj formi i trenutno imaju niz od pet uzastopnih pobjeda, uključujući i dvije protiv Dinamo Kieva kojeg su izbacili u osmini finala Lige Evrope, a posebno će biti zanimljivo vidjeti kako će hrvatski tim spremiti ovu utakmicu i koliko se još jednom može prilagoditi protivniku te se nositi s njegovim kvalitetom.

Totenhem je prema kladionicama favorit u ovom meču. Tako kladionica Mozzart na dvojku nudi kvotu od 2,20, dok je kvota na pobjedu Dinama 3,80. Kvota na neriješen rezultat je 3,20. Kompletnu ponudu kladionice Mozzart  za ovaj meč pogledajte na OVOM LINKU.

U Amsterdamu će Ajaks dočekati Romu Edina Džeke, a očekuje se da će u ovom susretu obje ekipe od prvog minuta krenuli po pobjedu i postizanje što je moguće više golova, a iako su mediji u Italiji pokušali saznati početni sastav rimskog kluba za ovaj meč, sve do sat vremena prije početka utakmice neće biti poznato da li će Dijamant od prvog minuta početi utakmicu.

Ajaks je u formi od sedam uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, dok je Roma kiksala u posljednja dva duela u Italiji. Vučica je prvo izgubila od Napolija još prije reprezentativne pauze sa 2:0, a nakon toga su remizirali protiv Sasuoloa sa 2:2 u gostima.

Arsenal će u Londonu nakon teškog poraza od Liverpula u Premijeršipu dočekati ekipu Slavije iz Praga, tim iz Češke koji je u prošloj fazi šokantno izbacio Lester, a ovo takmičenje sada je ujedno i posljednja nada Topnicima da naredne sezone mogu igrati u Evropi s obzirom na to da su već sada faktički izgubili sve šanse da to urade kroz ligu.

Arsenalov problem u borbi za Ligu šampiona ipak nema Mančester Junajted koji će u Španiji protiv Granade igrati prvi meč četvrtfinala, a Crveni đavoli su trenutno čvrsto osigurani na drugoj poziciji u ligi i gotovo izvjesno će naredne godine igrati najelitnije fudbalsko takmičenje u Evropi.

Što se tiče meča protiv Granade, očekuje se da će Mančester Junajted kao veliki favorit već u prvom meču riješiti pitanje putnika u polufinale, ali u fudbalu, a posebno Evropskoj ligi navikli smo da očekivanja često ne budu slična konačnom ishodu.

Svi mečevi igraju se s početkom u 21 sat, a uzvrati se igraju za sedam dana.

Kompletnu ponudu kladionice Mozzart za Ligu Evrope pogledajte na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije