Fudbal

Ronaldo bjesnio na sudiju iz BiH, ljut napustio teren

Ronaldo bjesnio na sudiju iz BiH, ljut napustio teren
Foto: Tanjug/AP | Ronaldo bjesnio na suca iz BiH, ljut napustio teren

Kristijano Ronaldo (39) bijesno je napustio teren nakon 205. utakmice za Portugal. Izgubio ju je 2:0 u Ljubljani od Slovenije, a van sebe je bio jer je smatrao kako je glavni sudac Irfan Peljto iz BiH oštetio goste za dva penala, po jedan u svakom poluvremenu.

Ronaldo se od samog početka žalio na suđenje u Stožicama, a kap koja je prelila čašu bila mu je nedosuđeni jedanaesterac.

U 38. minute Timi Maks Elšnik je navodno faulirao Džoa Kansela u šesnaestercu, ali sudac Irfan Peljto nije dosudio jedanaesterac i Ronaldo je ostao bez prilike za gol. Na odlasku na odmor ljutito je rekao sucima da su pogriješili.

"Ako je penal, penal je", odbrusio je Peljti na poluvremenu i odjurio u svlačionicu, prenosi Sport klub.

Ronaldo je u drugom poluvremenu neposredno prije drugog gola Slovenije tražio novi jedanaesterac, ali se ni u ovom slučaju sudac nije oglasio.

Slovenski golman Jaka Bijol je Ronalda izbacio iz ravnoteže, ali Peljto nije svirao najstrožu kaznu. Ronaldov bijes nije jenjavao ni nakon utakmice. Dok je napuštao teren, psovao je. Irfan Peljto je bio glavni sudac, a asistirali su mu Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Četvrti sudac bio je Dejan Balažić iz Slovenije.

Kako je to izgledalo na terenu pogledajte OVDJE

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije