Fudbal

Ronaldo "izletio" sa terena pa odjurio kući?

Ronaldo "izletio" sa terena pa odjurio kući?
Foto: Tanjug/AP | Ronaldo "izletio" sa terena pa odjurio kući?

Prvi put u nešto više od godinu dana, koliko je u Juventusu, Kristijano Ronaldo (34) zamijenjen je u dvije uzastopne utakmice. I teško je reći da mu je takav potez sjeo. Ljutio se Portugalac u srijedu u Moskvi, kad ga je trener Maurisio Sari (60) izvadio iz igre osam minuta prije kraja. Italijanski stručnjak pravdao je takvu odluku laganim bolovima svog igrača u gležnju, ali čini se da razlog nije bio samo taj.

Ronaldo je, naime, opet izletio sa terena i u nedjeljnoj pobjedi Juventusa nad Milanom u Torinu (1-0), i to već u 55. minutu. Bio je ljutit i odjurio je direktno u svlačionicu, a italijanski mediji tvrde i kako je otišao sa stadiona još prije kraja utakmice.

Reprezentativna pauza je tako za ovu dvojicu došla u pravo vrijeme pa će makar nakratko sukob ostaviti po strani. A kritike na račun petorostrukog osvajača "Zlatne lopte" uputio je Fabio Kapelo (73), legendarni italijanski trener.

"Nije mi se svidio njegov potez, to nije bilo lijepo. Mora se ponašati kao prvak i kad izlazi sa terena. Istina je da Kristijano Ronaldo nije predriblao protivnika tri godine. Komentarisao sam utakmice La Lige kad bi napravio dva koraka i ostavio vas iza sebe", rekao je Kapelo za Sky Sport Italiju i dodao: "Iznutra je superprvak, najbolji od svih, ali tu su i Dibala i Daglas Kosta, koji su zabili dva senzacionalna gola. Dibala je u sjajnom stanju i može napraviti razliku, kao i Daglas Kosta."

Kapelo je stao na stranu kolege Sarija.

"Bravo za njega, imao je hrabrost da ga izvadi iz igre. Treba razmišljati da svi igrači u ekipi mogu igrati i učiniti razliku. Kristijano je to činio neko vrijeme, ali to više nije slučaj i mora se vratiti, pogotovo na fizičkom nivou. Nema brzinu i eksplozivnost koje je pokazivao u ranija vremena."

A sam Sari se pokušao izvući iz neugodne situacije.

"Moramo zahvaliti Ronaldu jer se žrtvovao da bude večeras ovdje uopšte u teškoj situaciji. Učinio je sve što je bilo moguće da zaigra, ali vidio sam da nije dobro i pomislio sam da je najbolje da ga zamijenim. Normalno je da će igrača iritirati kad napušta teren, pogotovo kad se toliko trudio da zaigra", rekao je.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije