Fudbal

Ronaldo postavio nevjerovatan rekord

Ronaldo postavio nevjerovatan rekord
Foto: Tanjug/AP | Ronaldo postavio nevjerovatan rekord

Kristijano Ronaldo bio je junak Juventusa u sinoćnjem derbiju protiv Lacija (pobjeda 2:1) s dva gola na susretu. Juventus je sada veoma blizu osvajanja Skudeta, četiri kola prije kraja ima osam bodova više od drugoplasiranog Intera.

Ronaldu je ovo bila 61 utakmica u Seriji A, a pritom je uspio postići čak 50 golova. Niko u istoriji italijanskog prvenstva nije brže stigao do 50 golova od nevjerovatnog Portugalca. Dosadašnji rekord držao je Andrej Ševčenko, koji je u Milanu stigao do 50 golova nakon 68 utakmica.

Tridesetpetogodišnji Ronaldo uprkos veteranskim godinama ove sezone u italijanskom prvenstvu ima 30 golova u isto toliko nastupa. Izjednačen je s Ćirom Imobilom iz Lacija na prvom mjestu ljestvice najboljih strijelaca Serije A.

"Najvažnija je pobjeda"

"Rekordi su uvijek važni, ali najvažnija je stvar što smo stigli do pobjede. Mi smo fenomenalna ekipa, pokazali smo to opet večeras, ali stalno želimo dizati ljestvicu i poboljšavati se. Rekord je lijep, a status najboljeg strijelca je prirodan rezultat toga da smo pobijedili puno utakmica ove sezone", napomenuo je Ronaldo nakon utakmice.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije