Fudbal

Ronaldo pristao na dvije godine zatvora

Ronaldo pristao na dvije godine zatvora
Foto: N.N. | Ronaldo pristao na dvije godine zatvora

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo postigao je nagodbu sa španskim državnim tužiocem i prihvatio kaznu zbog utaje poreza. Kako prenosi "El Mundo", Portugalac će biti osuđen uslovno na dvije godine zatvora, ali će morati i da uplati u državnu kasu 18.800.000 evra.

Zvijezdu "kraljevskog kluba" su teretili da je preko poreza utajila čak 14.700.000 evra, ali je poslije detaljne istrage utvrđeno da je kriv za utaju "samo" za 5.700.000 evra.

Ovim dogovorom ipak nije okončan spor, pošto je pred Ronaldovim advokatima da se dogovore sa tužiocem hoće li fudbaleru ostati te dvije godine uslovnog zatvora ili će i taj dio kazne biti pretvoren u novčanu. Na taj način bi reprezentativac Portugala izbjegao opasnost da, u slučaju da napravi neku glupost, završi u španskom zatvoru.

Ronaldo je trenutno sa reprezentacijom Portugala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje će mu rivali u grupnoj fazi biti Španija, Maroko i Iran. Prvi meč aktuelni prvak Evrope je trebalo da igra sinoć protiv najvećeg rivala u grupi "crvene furije".

Afera utaje poreza već neko vrijeme trese Španiju, a u nju je uključeno nekoliko najboljih fudbalera svijeta, među kojima su zvijezda Barselone Lionel Mesi te još jedan fudbaler Real Madrida Luka Modrić. (Agencije)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije