Fudbal

Ronaldo se oglasio o optužbama za silovanje

Ronaldo se oglasio o optužbama za silovanje
Foto: Ilustracija | Ronaldo se oglasio o optužbama za silovanje

Silovanje je gnusan zločin koji se kosi sa svim što jesam i u šta vjerujem, napisao je fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo na svojim društvenim mrežama.

Portugalac se oglasio nakon što je policija u Las Vegasu otvorila istrage za navodno silovanje iz 2009. godine Ronaldo je poručio da mirno čeka kraj istrage jer ističe da nije kriv.

"Čvrsto odbacujem sve optužbe koje su iznesene protiv mene. Očistiću svoje ime, odbijam da hranim medijski spektakl koji su stvorili ljudi koji žele da se promovišu na moj račun. Savjest mi je čista i smireno čekam rezultate svih istraga," poručio je fudbaler.

Njemački "Der Spiegl" je nedavno objavio tvrdnje Amerikanke Ketrin Majorga da ju je Ronaldo silovao 13. juna 2009. u hotelskoj sobi u Las Vegasu gdje je ona radila kao hostesa.

Majorga je navela da je Ronalda upoznala u noćnom klubu i da je od nje tražio broj telefona. Popili su nekoliko pića, a potom se kasnije ponovo sastali u predvorju hotela u kojem je on odsjeo. Majorga tvrdi da je cijela ekipa otišla u Ronaldov apartman i da je ona otišla u kupatilo da obuče kupaći kostim za đakuzi, a da je on ušao za njom, skinuo se i molio je da "mu dodirne penis".

Majorga je navela da ju je Ronaldo kasnije odvukao u spavaću sobu i analno je silovao.

Britanski mediji su se domogli snimka na kojem navode da se vidi kako Ronaldo u noćnom klubu pleše sa djevojkom za koju tvrde da je Ketrin. Opširnije o tome pročitajte na OVOM LINKU.

Ronaldovi advokati su najavili tužbu protiv Amerikanke koja je u razgovoru za njemački list kazala da je dan kasnije slučaj prijavila policije, ali je povukla optužbe i ćutanje naplatila 375.000 dolara. Nakon osam godina je kaže ipak odlučila da progovori, jer joj je, kako kaže, taj slučaj promijenio život. Kaže da se nakon toga počela opijati te je imala psihičke probleme i suicidne misli.

U američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje ako je žrtva prijavila djelo policiji unutar četiri godine. Počinioc može dobiti doživotni zatvor uz mogućnost izlaska na uslovnu kaznu tek nakon 10 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije