Fudbal

Ronaldo traži da mu Juventus isplati 20 miliona evra

Ronaldo traži da mu Juventus isplati 20 miliona evra
Foto: Tanjug/AP | Ronaldo traži da mu Juventus isplati 20 miliona evra
Tanjug

Portugalski fudbalski reprezentativac Kristijano Ronaldo zatražio je od Juventusa da mu isplati skoro 20 miliona evra, prenosi italijanska "Gazeta delo sport".

Ronaldo se pozvao na "tajni dokument", koji je potpisao sa Juventusom, u kojem je klub obećao svom bivšem fudbaleru 20 miliona evra, uprkos tome što je najavljivao korekcije plata tokom vrhunca pandemije korona virusa.

Igrači Juventusa nisu odustali od isplate punih plata tokom vrhunca pandemije u martu 2020. godine, ali je klub prijavio da su isplaćeni tri umjesto četiri mjeseca nakon potpisivanja privatnih dokumenata sa klubom.

"Ronaldo je javno govorio da se složio sa smanjenjem plate, ali je u tajnosti potpisao ugovor koji mu garantuje ovaj iznos, čak i u slučaju da ode iz kluba. Ronaldo je tražio od advokata da provjere situaciju i prouče finansijsko stanje Juventusa prije nego što je podnio zahtjev", navodi "Gazeta delo Sport".

Fudbalski savez Italije pokrenuo je prije nekoliko dana istragu protiv čelnika Juventusa zbog sumnje da su vršili nelegalne isplate novca igračima 2020. i 2021. godine, tokom pandemije koronavirusa. 

Uprava kluba, na čelu sa predsednikom Andreom Anjelijem, podnijela je ostavku, a na mjesto predsjednika Juventusa postavljen je Đanluka Ferero.

Ronaldo je igrao za Juventus od 2018. do 2021. godine, a trenutno je slobodan igrač. 

On je trenutno sa reprezentacijom Portugalije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije