Fudbal

Ronaldu drago zbog uspjeha s trakom, poslao potpisan dres za Gavrila

Ronaldu drago zbog uspjeha s trakom, poslao potpisan dres za Gavrila
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Ronaldu drago zbog uspjeha s trakom, poslao potpisan dres za Gavrila
Tanjug

Slavni portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo poslao je potpisan dres Juventusa, a kompanija Mozzart odmah ga je stavila na aukciju od koje će cijeli prihod ići za liječenje malog Gavrila Đurđevića.

Kako se navodi u saopštenju, početna cijena dresa je milion dinara.

Gavrilo Đurđević ima osam mjeseci i boluje od spinalne mišićne atrofije, a potrebno mu je još oko milion evra za liječenje.

Kompanija Mozzart je zahvaljujući fudbalskim menadžerima iz agencije LIAN Sports Nikoli Damjancu i Faiiju Ramadaniju uspjela da dođe do Ronalda i pozove ga da se priključi akciji.

Kapiten evropskih šampiona čuo je da je slučaj "traka" imao humanitarni odjek i da je tada u fond otišlo 64.000 evra. Bilo mu je drago da je od tog cijelog događaja na kraju ispalo nešto veoma lijepo i odlučio je da pošalje svoj potpisan dres: "Para Gavrilo! Pela vitoria de Gavrilo!

Kristijano je u revoltu bacio svoje kapitensko obilježje poslije poništenog gola na meču Srbija - Portugal, ali se niko neće sjećati rezultata 2:2, ni uklizavanja Mitrovića, ni bijesa Ronalda.

Pamtiće se samo udarna priča iz svjetskih medija - da je jedan vatrogasac uzeo traku i iskoristio je za pomoć osmomjesečnoj bebi. Đorđe Vukićević je s organizacijom "Zajedno za život" Jovana Simića digao cijelu Srbiju na noge tom aukcijom, a Mozzart se nije zaustavio na kupovini trake i donaciji od 7,5 miliona dinara.

Glavni cilj je bio da se probudi društveno odgovorna svijest i kod drugih pojedinaca, firmi, organizacija, a licitacije su se nastavile - Stefan Mitrović je dao svoje kopačke i dres sa čuvenog meča na Marakani, njegov prezimenjak Aleksandar takođe dres Srbije…

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije