Fudbal

SFK 2000 i Iskra igraju za trofej Kupa BiH

SFK 2000 i Iskra igraju za trofej Kupa BiH
Foto: N/FS BiH | Finalna utakmica fudbalerki u Zenici

Finalna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine između fudbalerki SFK 2000 Sarajevo i Iskre iz Bugojna biće odigran sutra sa početkom u 17 časova u Trening centru Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.

"Iskra je ove sezone pokazala da se radi o ozbiljnoj i kvalitetnoj ekipi. U prvenstvu smo ih pobijedili 4:0, ali bez obzira na taj rezultat, protivnik je imao svoje prilike i nije to bila laka utakmica. Očekujem dobar meč u kojem će obje ekipe pružiti svoj maksimum. Finale Kupa je važna utakmica za sve nas i veći motiv od toga nam ne treba", rekla je Samira Hurem, trenerica SFK 2000.

Samir Vrban, trener Iskre ističe da je njegova ekipa spremna, te da je i samim plasmanom u finale napravila veliki uspjeh.

"Nadamo se pozitivnom rezultatu i daćemo sve od sebe da to ostvarimo. SFK 2000 je favorit i oni su sigurno najbolja ekipa u državi. Međutim, mi ne idemo u Zenicu sa bijelom zastavom već želimo da se nadigravamo. Igračice su spremne i dolazimo u najjačem sastavu. O kvalitetima protivnika ne treba trošiti riječi, ali na nama je da damo sve od sebe pa ćemo da vidimo šta će nam to donijeti", rekao je Vrban.

Sutrašnji meč će suditi Tanja Račić iz Banjaluke, a pomagaće joj Tamara Došen iz Prijedora i Merima Tanović iz Mostara. Delegatica je Jelena Školnik iz Prnjavora, a kontrolor suđenja je Adnan Alispahić iz Zenice.

Na putu do finala igračice SFK 2000 Sarajevo su u četvrtfinalu sa 4:0 pobijedile Radnik iz Bijeljine, dok polufinalni meč sa Eminom nije odigran, pa su Sarajke slavile službenim rezultatom 3:0.

Iskra je na putu do finala bila bolja od Modriče 4:0 i Banjaluke 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije