Fudbal

Sa Berluskonijem izborili Seriju A prvi put u istoriji dugoj 110 godina

Sa Berluskonijem izborili Seriju A prvi put u istoriji dugoj 110 godina
Foto: Tanjug/AP Photo/Alešandra Tarantino | Sa Berluskonijem izborili Seriju A prvi put u istoriji dugoj 110 godina

Fudbaleri Monce plasirali su se u najviši rang italijanskog fudbala – Seriju A.

Monca je u finalu plej-ofa Serije B u dvomeču bila bolja od Pize sa ukupnih 6:4, nakon trijumfa u revanšu u gostima sa 4:3 poslije produžetaka.

Monca je stigla dva gola zaostatka iz prvih deset minuta, da bi Đuzepe Mastinu u 90. minutu doneo Pizi 3:2 i produžetke. Međutim, u dodatnih pola sata Luka Marone i Euhenio Lamana su odveli Moncu u Seriju A prvi put od osnivanja 1912. godine.

FOTO: Tanjug/Alešandro Bremec/LaPreše via AP

Najzaslužniji za povratak Monce u elitu su bivši čelnici Milana Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani, koji su preuzeli klub 2018. godine.

"Ovo je divno. Navikao sam da pobjeđujem, pa sada moram da osvojim Skudeto, da uđemo u Ligu šampiona i da osvojim to takođe", rekao je Berluskoni, a prenosi B92.

Prvo su poslije 19 godina vratili Moncu u Seriju B, a sada je prvi put uveli i u Seriju A. Monca je do sada bila tim sa najdužim drugoligaškim stažom bez ulaska u prvu ligu – 40 sezona.

"Misliti o utakmici Monca – Milan sljedeće sezone je nevjerovatan san. Moja djeca su mi tražila da pobjedimo Inter, a ne Milan, ali to je druga tema", rekao je Galijani, koji je uz Berluskonija dugo godina bio na čelu Milana koji je ove sezone postao prvak Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije