Fudbal

Sahranjen Zlatko Kranjčar

Sahranjen Zlatko Kranjčar
Foto: Screenshot / Youtube / GNK Dinamo Official TV | Sahranjen Zlatko Kranjčar

Porodica, mnogobrojni prijatelji, bivši saigrači i navijači oprostili su se od proslavljenog hrvatskog fudbalera i selektora koji je preminuo 1. marta u 65. godini, Zlatka Kranjčara - Cice.

Iza sebe je ostavio suprugu Elviru, kćerku Lanu, sina Niku i mnogobrojne dinamovce koji su mu na Mirogoju odali posljednju počast.

Sin Niko pojavio se u posebnoj majici na kojoj je lik njegovog pokojnog oca Zlatka i na taj mu način odao posebnu počast.

"Zauvijek ponosan kaj sam purger", pisalo je na plavoj majici ispod sakoa sina Nike.

Prije same sahrane, održana je Komemoracija, a sahrana se održala u 15 sati na Mirogoju.

Na komemoraciji su govorili Mirko Barišić, predsjednik Dinama, Ćiro Blažević, Cicin trener u Dinamu, Zorislav Srebrić, jedan od prvih Cicinih trenera u Dinamu, sin Niko Kranjčar čiji je govor slomio prisutne i rasplakao mnoge koji su pratili komemoraciju putem video linka.

Zlatko Kranjčar pokopan je u Aleji velikana.

Podsjećamo,Zlatku Kranjčaru se zdravstveno stanje pogoršalo prije desetak dana u Zadru, gdje je završio u bolnici. Hitno je prebačen u Zagreb, ali doktori mu nisu uspjeli spasiti život.

Kranjčar je u svojoj karijeri bio prepoznatljiv kao jedan od najboljih napadača zagrebačkog Dinama. Učestvovao je u osvajanju prvenstva Jugoslavije 1982. godine, kao i dva Kupa Maršala Tita 1980. i 1983.

Za Jugoslaviju je nastupio 11 puta, a bio je i jedan od svega 15 igrača koji su se odazvali za premijerni nastup hrvatske reprezentacije protiv SAD u oktobru 1990. godine. Ne manje važno, na tom je susretu bio i kapetan nacionalnog tima.

U trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove, kao i hrvatsku reprezentaciju s kojom je 2006. izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije