Fudbal

Sahranjen predsjednik FK Željezničar Admir Džubur

Sahranjen predsjednik FK Željezničar Admir Džubur
Foto: fkzeljeznicar.ba | Sahranjen predsjednik FK Željezničar Admir Džubur

U prisustvu članova porodice, prijatelja, navijača, igrača, članova stručnog štaba, rukovodstva i radnika Kluba i predstavnika mnogih sportskih kolektiva, na Gradskom groblju Vlakovo danas je obavljena sahrana Admiru Džuburu, predsjedniku FK Željezničar.

Džubur je preminuo 23. novembra u 57. godini, od posljedica virusa korona.

Na mjesto predsjednika Fudbalskog kluba Željezničar došao je 29. juna 2019. godine, a prije toga je bio član Upravnog odbora tima s Grbavice.

"Admir Džubur je od prvih dječačkih dana zavolio Grbavicu i Želju. U mladosti je počeo 'živjeti Željezničar' i Plave je pratio širom tadašnje Jugoslavije. U vrijeme agresije na BiH branio je svoj dom kao pripadnik Armije RBiH, a slučajno ili ne veći dio rata proveo je u borbama nedaleko od Doline ćupova. Bodrio je Želju po cijeloj Bosni i Hercegovini, okupljao navijače, učestvovao u svim navijačkim akcijama, između ostalog u projektima 'Kupi stolicu za evropsku Grbavicu' i kupovini desetogodišnjih ulaznica. Od početka 2019. godine izabran je za člana Upravnog odbora FK Željezničar, a samo šest mjeseci poslije preuzeo je predsjedničku funkciju u ne baš idealnim trenucima za Klub. Do posljednjeg dana života 'živio je Željezničar'", navodi se u emotivnoj poruci kojom se Klub oprostio od predsjednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije