Fudbal

Sakib Malkočević, selektor kadetske selekcije BiH: Nećemo biti turisti na EP

Sakib Malkočević, selektor kadetske selekcije BiH: Nećemo biti turisti na EP
Sakib Malkočević, selektor kadetske selekcije BiH: Nećemo biti turisti na EP

Bez obzira na to što putujemo za Prvi maj i pritom u Opatiju, u Hrvatsku ne idemo kao turisti nego ekipa koja želi uspjeh, poručio je juče Sakib Malkočević, selektor mlade kadetske fudbalske reprezentacije BiH.

"Zmajići" su u Trening centru N/FS BiH u Zenici počeli pripreme za svoj drugi uzastopni nastup na Evropskom prvenstvu, koje će od 3. do 16. maja biti održano u Hrvatskoj. Protivnici u grupnoj fazi biće im vršnjaci iz Srbije, Njemačke i Republike Irske, a minimalan cilj im je da naprave bolji rezultat od prošlogodišnjeg.

"Idemo prije svega da se predstavimo u što boljem svjetlu, da dokažemo da nismo potpuni autsajderi. Ovo je odlična prilika za mlade igrače da se afirmišu, skrenu pažnju na sebe, ali i steknu dodatno iskustvo i znanje. Prošle godine na Evropskom prvenstvu smo ostvarili jednu pobjedu i tijesno izgubili dva susreta. Sada smo godinu stariji i iskusniji, pa ćemo probati napraviti dodatni iskorak. Iznenađenje je za mnoge da smo po drugi put uopšte na Euru, a sada je, nadam se, kucnuo čas da iznenadimo i još jednim dobrim rezultatom", rekao je Malkočević i dodao:

"Mi nismo turistički karneval i iako putujemo za Prvi maj - to neće biti na uranak. Mi smo reprezentacija koja želi da dokaže da je zasluženo među najboljim ekipama Evrope".

Iako su na brušenje forme u Zenicu pozvani svi igrači koji su prošli kvalifikacije, u autobusu za Hrvatsku naći će se njih 18.

"Na Evropskom prvenstvu će nastupiti 18 onih koji su igrali elitni krug kvalifikacija, ali smo pozvali i sve ostale koji su nastupali u kvalifikacijskoj grupi, kako bismo ih nagradili. To sam igračima rekao prvog dana priprema, ali isto tako sam naglasio da to nije definitivna odluka. Ukoliko se neko povrijedi ili nekim slučajem opusti i skrene s pravog puta tokom priprema, odnosno ne zadovolji očekivanja na bilo koji način - svoje mjesto će morati ustupiti drugome", naglasio je Malkočević. Zasad, kako kaže, sve teče po planu i nema potrebe za bilo kakvim prekombinovanjem u sastavu.

"Ono što je najvažnije, svi igrači su zdravi. Nema povreda ni bilo kakvih problema. Svi se maksimalno trude i zalažu. Svjesni su da je i u njihovom interesu da pruže što bolje partije", zaključio je selektor "zmajića".

U Grupi A igraće Hrvatska, Turska, Italija i Španija, u Grupi B Mađarska, Farska Ostrva, Francuska i Škotska i u Grupi D Norveška, Ukrajina, Engleska i Holandija. Utakmice se igraju na stadionima u Zaprešiću, Lučkom, Velikoj Gorici, Sesvetama, Varaždinu, Rijevici i Kostreni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije