Fudbal

Pratite nas na Google news

Sala i pilot prije nesreće otrovani ugljen-monoksidom?

Sala i pilot prije nesreće otrovani ugljen-monoksidom?
Foto: Tanjug/AP - Arhiva | Sala i pilot prije nesreće otrovani ugljen-monoksidom?
N.N.

Argentinski fudbaler Emilijano Sala i pilot Dejvid Ibotson uoči avionske nesreće 21. januara iznad Lamanša bili su izloženi većim količiniama ugljen-monoksida, navodi se u izvještaju Britanske agencije za istraživanje avionskih nesreća.

Kako prenosi "BBC" obdukcija je pokazala da je u Salinoj krvi pronađeno 58 odsto ugljen-monoksida, a to potencijalno može da izazove glavobolju i srčani udar.

Tijelo pilota još nije pronađeno, ali se pretpostavlja da bi upravo ugljen-monoksid mogao da bude razlog pada aviona na letu između Nanta i Kardifa.

Istraga će biti nastavljena jer porodice nastradalih imaju pravo da znaju šta je dovelo da ulaska ugljen-monoksida u unutrašnjosti aviona.

Avion koji je Salu prevozio iz Nanta u Kardif, nestao je sa radara 21. januara oko 20 sati.

Odmah se posumnjalo da se po velikom nevremenu srušio u olujno more, a nakon što je tri dana kasnije obustavljena zvanična potraga, pokrenuta je privatna za koju je preko interneta prikupljeno više od 300 hiljada evra.

Osmog februara identifikovano je tijelo Emilijana Sale i sve nade o njegovom čudesnom preživljavanju avionske nesreće su se ugasile.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije