Fudbal

Salah: Želim da osvojim "Zlatnu loptu" kao Žorž Vea

Salah: Želim da osvojim "Zlatnu loptu" kao Žorž Vea
Foto: Tanjug/AP arhiva | Salah: Želim da osvojim "Zlatnu loptu" kao Žorž Vea

Fudbaler Liverpula i egipatski reprezentativac Mohamed Salah izjavio je da bi volio da osvoji "Zlatnu loptu", koja se dodjeljuje najboljem igraču svijeta.

"Zlatna lopta" je prošle godine pripala Lionelu Mesiju, dok je Salah bio sedmi.

"Šokiralo me je što sam prošle godine bio sedmi. Ove godine je problematičan poraz od Reala u finalu Lige šampiona iako sam odigrao dobru utakmicu", rekao je Salah za "L''Ekip".

"Želim da osvojim Zlatnu loptu, kao što je to učinio Žorž Vea, jedini afrički fudbaler. Neuspeh u LŠ ne oduzima sve ostalo što sam postigao prethodnih mjeseci. Sačekajmo, ako ne osvojim "Zlatnu loptu" 2022. učiniću sve da je osvojim naredne godine", poručio je fudbaler Liverpula.

Salah je prošle sezone sa Liverpulom osvojio FA i Liga kup. Ekipa sa "Enfilda" je poražena u finalu LŠ od Reala (0:1), dok je osvojila drugo mjesto u Premijer ligi iza Mančester Sitija.

"Zaslužili smo pobjedu u finalu LŠ. Imali smo više šansi. Ja sam imao dvije-tri čiste prilike, ali je Tibo Kurtoa odlično reagovao. To mu je posao, zato ga je Real doveo, bila je to njegova noć", izjavio je fudbaler Liverpula.

On je ponovio da želi da bude najbolji fudbaler svijeta.

"U Liverpulu svi rade za sve. Ako ne budem igrao odbranu, ostali se neće boriti za mene. Moram da budem primjer drugima i da se žrtvujem za ekipu", zaključio je egipatski fudbaler.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije