Fudbal

Sampdorija ima novog vlasnika

Sampdorija ima novog vlasnika
Foto: Ilustracija | Sampdorija ima novog vlasnika

Italijanski klub Sampdoria ima novog vlasnika. Kako prenose italijanski mediji, Masimo Ferero prodao je klub iz Đenoe konzorcijumu koji predvodi legendarni italijanski fudbaler Đanluka Viali za 140 miliona evra.

Vijest je prvi objavio "IL Secolo XIX", da bi potom i "Gazzetta dello Sport"  potvrdila takav razvoj događaja.

"Prodao sam klub za 140 miliona evra", navodno je rekao filmski producent koji je besplatno preuzeo Sampu 2014. od Edoarda Garonea, ali uz dug veći od 20 miliona evra.

Italijanski mediji su nove vlasnike već označili kao "Vialijev konzorcijum", a u grupi investitora nalaze se i vlasnik NBA tima Milvoki Baks Džejmi Dinan, te ruski jevrejski milijarder Aleksander Knaster. Tako se završava era simpatičnog Ferera, koji je svojim proslavama golova i izjavama često zabavljao fudbalsku javnost na Apeninima.

Viali je legenda Sampdorije, za koju je igrao od 1984. do 1992. godine te u 223 utakmice zabio 85 golova. On je u novembru prošle godine otkrio da se već dugo vremena bori s rakom, a navijači Sampdorije, koji ga obožavaju, podržali su ga transparentom "Forza 9 Gianluca", a sada će imati još veću njihovu podršku.

Sampdorija je osnovana 1946. godine, a do sada je osvojila jedan naslov italijanskog prvaka, 1991. godine. Naredne sezone dogurali su do finala Kupa prvaka, ali je pobijedila Barselona nakon produžetaka 1:0 golom Ronalda Koemana iz slobodnog udarca u 112. minutu. Sampdoria je osvojila i četiri italijanska Kupa, posljednji 1994. godine.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije