Fudbal

Šampionski Borac čeka puna “Grbavica“

Šampionski Borac čeka puna “Grbavica“
Foto: FK Željezničar | Šampionski Borac čeka puna “Grbavica“

Ove nedjelje spušta se zavjesa na fudbalsku sezonu u BiH.

Na programu su utakmice posljednjeg 33. kola Wwin lige BiH, a uoči posljednjih 90 minuta nema nikakvih nepoznanica. Borac je osvojio šampionsku titulu, Zrinjski Kup BiH, a osim ova dva tima evropska takmičenja će igrati Velež i Sarajevo. Iz elitnog ranga su ispali Zvijezda 09 i Tuzla Siti, a njih će zamjeniti šampion Prve lige Republike Srpske Radnik iz Bijeljine, te prvak Prve lige Federacije BiH. Tri kola do kraja u najboljoj situaciji je tuzlanska Sloboda. 

Iako mečevi neće imati rezultatski značaj za jedan meč ipak vlada ogromno zanimanje i to za onaj između Željezničara i Borca. Duel ljutih rivala bi prema najavama sa “Grbavice“ moglo pratiti čak 10.000 gledalaca. Iz „Želje“ su pozvali sve navijače na oproštaj od teške sezone, a jedan od razloga je i taj što i ove sezone žele da budu najposjećeniji klub u BiH. Trenutno je to “Koševo“ na kojem je ove sezone prisustvovalo 112.150 gledalaca. 

„Da bismo i treću godinu uzastopno bili najposjećeniji klub i stadion u BiH potrebno je da protiv Borca napunimo stadion i zabilježimo posjetu od minimalno 9.747 navijača“, poručili su iz Željezničara. 

Parovi 33. kola, nedjelja: GOŠK – Sloga (15.00), Igman – Zrinjski (16), Posušje – Zvijezda 09 (17), Željezničar – Borac (17), Široki Brijeg – Sarajevo (17), u petak su igrali Tuzla Siti – Velež. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije