Fudbal

Šampionski pehar stigao u Šapeko

Šampionski pehar stigao u Šapeko
Šampionski pehar stigao u Šapeko

Trofej Kopa Sudamerikana stigao je u brazilski grad Šapeko gdje bi trebalo da bude uručen igračima Šapekoensea.

Prvi meč finala Kopa Sudamerikana između Šapekoensea i Atletiko Nasionala trebalo je da bude odigran u srijedu u Kolumbiji. Avion kompanije "LaMia" koji je bio na čarter letu prevozeći fudbalere Šapekoensea u Medeljin na utakmicu sa Atletiko Nasionalom, srušio se u utorak blizu tog kolumbijskog grada. Tom prilikom preživjelo je samo šest od ukupno 77 putnika. Poginulo je 19 fudbalera brazilskog kluba, kao i članovi stručnog štaba.

Atletiko Nasional je odmah poslije tragedije poručio da neće igrati finale Kopa Sudamerikana sa Šapekoenseom, a naveli su da trofej treba da pripadne brazilskom klubu.

Prošlogodišnji osvajač Kopa Sodamerikana Santa Fe poslao je repliku pehara Šapekoenseu, a trofej je stigao u ovaj brazilski grad. 

"Inicijativa Atletiko Nasionala je sjajna i južnoamerička fudbalska federacija će je razmotriti. Na prvom sljedećem sastanku biće riječi o tome. Ne znam još detalje", rekao je predsjednik CONMEBOL-a Alehandro Domingez.

"Naša ideja je divna, samo ne znam koliko je to moguće ostvariti sa pravne strane. Moramo da vidimo šta kažu pravilnici o posthumnom dodjeljivanja titule nekoj ekipi, a tu su i druge strane. Možda je CONMEBOL obavezan zbog sponzorskih ugovora da održi finale", rekao je predsjednik FS Kolumbije Horhe Perdomo.

Međutim, CONMEBOL je navodno prihvatio inicijativu Atletika, ali ne želi da izlazi u javnost dok se ne reše sva administrativna pitanja.

Brazilski mediji navode da će sve biti potvrđeno 21. decembra na sastanku čelnika CONMEBOL-a.

(Kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije