Fudbal

San Paolo zvanično preimenovan u Stadion Dijega Armanda Maradone

San Paolo zvanično preimenovan u Stadion Dijega Armanda Maradone
Foto: Tanjug/AP | San Paolo zvanično preimenovan u Stadion Dijega Armanda Maradone

Stadion Fudbalskog kluba "Napoli" u italijanskom gradu Napulju "San Paolo" zvanično je preimenovan u "Stadion Dijega Armanda Maradone", saopštio je gradski savjet.

Fudbalski stadion dobio je ime po čuvenom argentinskom fudbaleru, koji je za italijanski klub igrao od 1984. do 1991. godine i sa njim osvojio dvije titule šampiona Italije i jednu titulu pobjednika Kupa Uefa.

Maradona je prošle sedmice preminuo od posljedica srčanog udara, manje od mjesec dana nakon što je proslavio 60. rođendan.

Gradski savjet u Napulju odobrio je prijedlog napuljskog gradonačelnika Luiđija de Magistrisa da stadion FK "Napoli" nosi ime jednog od najboljih fudbalera u istoriji, koji je tokom sedam godina u italijanskom klubu postigao 115 golova i koji je sa reprezentacijom Argentine u tom periodu osvojio titulu svjetskog prvaka, na Svjetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine.

"Razgovaram sa lokalnim vlastima već 17 godina. Stalno su mi nudili da kupim stadion i nazovem ga po Dijegu Armandu Maradoni", izjavio je predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis.

On je rekao da nije problem ni da se stadion tradicionalno naziva i "San Paolo" i "Maradona", ukoliko je to potrebno, ali da je jedina ispravna odluka da se oda priznanje Maradoni.

De Laurentis je istakao da bi donio istu odluku čak i da je klub bio prinuđen da izgradi novi stadion.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije