Fudbal

Santoš postao novi selektor Poljske

Santoš postao novi selektor Poljske
Foto: Twitter / Printscreen | Santoš postao novi selektor Poljske

Doskorašnji selektor reprezentacije portugala, Fernando Santoš danas je i zvanično postao novi trener Poljske reprezentacije.

Očekivalo se da će Poljska imenovati stranog trenera da vodi fudbalsku reprezentaciju, ali je bilo iznenađenje da je Fudbalska asocijacija Poljske (PFA) uspjela osigurati usluge tako iskusnog i uspješnog trenera kao što je Fernando Santos.

Zamijenio je poljskog selektora na odlasku Šeslava Mihneviča s kojim nije produžen ugovor uprkos činjenici da je tokom njegovog jednogodišnjeg mandata Poljska uspjela izboriti plasman u doigravanje za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske. Osim toga, u finalu Svjetskog prvenstva, prvi put nakon 36 godina, Poljska je prošla iz grupne faze u nok-aut rundu.

Ali, stil igre reprezentacije, sukob između Roberta Levandovskog i Mihneviča, te konačno činjenica da je selektor s poljskim premijerom pregovarao o mogućim bonusima za tim, a da o tome nije obavijestio predsjednika poljskog FA-a doveli su do toga da odluka o okončanju Mihnevičevog mandata dođe.

Na konferenciji za novinare na kojoj je Santoš službeno predstavljen kao novi selektor, Portugalac je rekao da je “od danas Poljak” i najavio da će se preseliti u Poljsku za vrijeme trajanja ugovora. Obećao je da će gledati utakmice poljske lige, nešto za što je bivši strani portugalski selektor, Paulo Sousa, optužen da nije učinio dok je nakratko vodio reprezentaciju, prenosi "RMX".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije