Fudbal

Sarajevo bolje od Radnika

Sarajevo bolje od Radnika
Foto: N.N. | Sarajevo bolje od Radnika

Sarajevo je u posljednjem meču 5. kola Premijer lige BiH savladalo Radnik iz Bijeljine rezultatom 2:1.

Prvi 30 minuta proteklo je u opreznoj igri i s jedne i s druge strane, a tek su Đurić za Radnik i Ahmetović za Sarajevo imali dvije prilike koje vrijedi spomenuli. Ipak, obojica su bila neprecizna, pa promjene rezultata nije bilo. 

Prvi gol na meču viđen je u 30. minuti. Centaršut s desne strane odlično je pratio Tatar, primio je loptu u kaznenom prostoru Radnika, odigrao povratno dodavanje za Velkoskog, a kapiten Sarajeva preciznim udarcem matira Bilobrka i donosi veliko slavlje domaćim navijačima. 

Ahmetović je u narednom napadu mogao postići novi gol za Bordo tim, ali je njegov šut odbranio golman Radnika, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 1:0. 

Radnik do poravnanja stiže u 64. minuti. Lijepu akciju gostiju iz Bijeljine u pogodak je pretvorio Peco, koji je tako krunisao bolju igru Radnika u nastavku. Karić je brzo imao novu priliku za goste, ali je Kovačević sjajnom reakcijom spasio Sarajevo.

Kako se bližio kraj utakmice, tako je i Sarajevo sve više napadalo prema golu Radnika, a gol vrijedan tri boda postigao je Besim Šerbečić u 79. minuti nakon što je iskoristio nešto lošiju reakciju Radnika nakon centaršuta iz slobodnog udarca. Nakon pogotka, Šerbečić koji je ranije igrao u Radniku nije slavio pogodak.

Do kraja meča Radnik je pokušao doći do drugog pogotka i eventualno jednog boda, ali u tome nisu uspjeli, pa je Bordo tim upisao treću pobjedu u ovoj sezoni.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije