Fudbal

Sarajevo i Široki igraju za trofej i novčanu nagradu

Sarajevo i Široki igraju za trofej i novčanu nagradu
Foto: N.N. | Sarajevo i Široki igraju za trofej i novčanu nagradu

Prva finalna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu između Sarajeva i Širokog Brijega biće odigrana u srijedu sa početkom u 18 časova na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo".

Osim za pehar finalisti će se boriti i za novčanu nagradu. Nogometni / Fudbalski saveza Bosne i Hercegovine za finaliste najmasovnijeg takmičenja izdvojiće novčani fond od 50.000 KM.

Od tog iznosa pobjednik će inkasirati 30.000 KM, a poraženi tim 20.000 KM.

"Finalne utakmice predstavljaju vrhunac Kup takmičenja gdje će snage odmjeriti dvije najbolje ekipe. Široki Brijeg ima kvalitetnu ekipu, sigurno je da žele osvojiti trofej kao i mi. Mislim da možemo očekivati dvije interesantne utakmice, koje će, nadam se, proteći u fer i korektnom sportskom duhu", rekao je trener Sarajeva Husref Musemić.

Sarajevo je na putu do finala bilo bolje od Veleža, kakanjskog Rudara, Zrinjskog i Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

Na drugoj strani Široki Brijeg je na putu do finala pobijedio Željezničar, Slobodu, banjalučki Borac i TOŠK.

"Znamo da je ovo drugo finale za naš klub u zadnje tri godine i to predstavlja ispunjavanje naših ambicija. Ovo finale je nagrada za naš naporan i pošten rad i nadamo se da ćemo se predstaviti u najboljem svijetlu. Malo je specifično sa jedne strane jer se igraju dvije utakmice, no sa druge strane je dobro sto ćemo uzvrat odigrati ispred naših navijača i možemo da kažemo da ćemo dati i više od našeg maksimuma kako bismo obradovali naše simpatizere", istakao je trener Širokobriježana Goce Sedloski.

Revanš utakmica je 15. maja na "Pecari".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije