Fudbal

Sarajevo i Velež za trofej u Kupu i plasman u Evropu

Sarajevo i Velež za trofej u Kupu i plasman u Evropu
Foto: N/FS BiH | Sarajevo i Velež za trofej u Kupu i plasman u Evropu

Na stadionu „Bilino polje“ u Zenici sutra će biti odigrana utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2021/22.

U završnicu su se plasirali Sarajevo i Velež, a osim trofeja pobjednik će osigurati i nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone.

„Prije svega, očekujem jednu dobru utakmicu u odličnom ambijentu. Želja mi je da bude pun stadion navijača obje ekipe i da odigramo jednu jaku utakmicu. Velež je kvalitetna ekipa koja je pokazala da je dosta konkretna i ozbiljna u svojoj igri. Sama činjenica da igramo finale nosi jednu posebnu odgovornost i igrači će morati da budu na visini zadatka kako bismo ispunili naš cilj“, rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo, Dženan Uščuplić.

Njegov kolega na klupi Veleža, Feđa Dudić takođe očekuje dobar meč.

„U finalu Kupa očekujemo jedan spektakl, jer odavno veći ulog nije bio u jednoj utakmici, tako da će sigurno i navijači dati veliku podršku svojim klubovima od prve do zadnje minute. Bez obzira ko je u kakvoj formi, šanse za osvajanje Kupa su izjednačene. Sigurno neke od prednosti Sarajeva su individualni kvalitet, pogotovo igrača prema naprijed, dok je na našoj strani tim i kolektiv“, kazao je Dudić.

Meč Sarajevo - Velež na programu je sutra u 19 sati uz direktan prenos na Arena Sport TV.

Oba tima su do finala došla na impresivan način. Mreže Sarajeva i Veleža su se u najmasovnijem takmičenju tresle samo po jedan put. Sarajevo je jedini gol primilo u prvom kolu u Modriči, dok je put do mreže Veleža pronašla samo ekipa Širokog Brijega u revanš utakmici četvrtfinala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije