Fudbal

Sarajevo iznenadilo Atalantu u Italiji

Sarajevo iznenadilo Atalantu u Italiji
Foto: Arhiva NN | Sarajevo iznenadilo Atalantu u Italiji

Fudbaleri Sarajeva uspjeli su večeras napraviti iznenađenje i remizirati na gostovanju kod italijanske Atalante.

Puleni trenera Husrefa Musemića protiv favorizovanih domaćina u Ređo Emiliji na stadion "Mapej" u prvoj utakmici drugog pretkola Lige Evrope odigrali su rezultatom 2:2. Sarajevo je defanzivnom igrom pokušalo ostvariti sto povoljniji rezultat uoči revanša na domaćem terenu, ali je njihova odabrana popustila već u 11. minuti.

Brazilac Rafael Toloi se odlično snašao u petercu i načeo mrežu Bojana Pavlovića za vodstvo Italijana od 1:0.

Atalanta je u 43. minuti imala stopostotnu šansu preko Gomeza koji je izašao pred Pavlovića, ali je golman Sarajeva odbranio. Kada se čekao da sudija označi odlazak na odmor u sudijskoj nadoknadi domaćini su udvostručili vodstvo. Gužvu u kaznenom prostoru odlično je iskoristio Mančini i pogodio za 2:0.

Atalanta je i u nastavku imala kontrolu nad utakmicom i dominirala ali je Sarajevo ipak uspjelo zatresti mrežu iz svoje praktično prve prave akcije. Igrala se 67. minuta kada je Adukor prošao po desnoj strani ubacio u šesnaesterac domaćih gdje se između dva odbrandbena igrača za šut izborio rezervista Haris Handžić i smanjio prednost na 1:2.

Isti igrač samo četiri minute kasnije je ponovo zaprijetio golu Italijana, a na odbijenu loptu natrčao je Aladin Šišić i pogodio za izjednačenje Sarajeva 2:2.

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su tako rezultat koji im daje velike nade pred revanš na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" koji se igra 2. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije