Fudbal

Sarajevo pripreme nastavlja u Čitluku

Sarajevo pripreme nastavlja u Čitluku
Foto: Ilustracija | Sarajevo pripreme nastavlja u Čitluku

Prvotimci Sarajeva danas u u jutarnjim satima otputovali su na pripreme u Čitluk, gdje tradicionalno boravi u Hotelu "Brotnjo".

Izabranike Husrefa Musemića u narednim danima očekuju naporni treninzi, obzirom da je prvi dio priprema rezervisan za poboljšanje fizičke spreme igrača.

Očekivanja od priprema u Hercegovini prenio je Muhamed Džakmić, bivši kapiten Sarajeva, koji trenutno obavlja ulogu pomoćnika u stručnom štabu Husrefa Musemića.

"Idemo na sedmodnevne pripreme u Čitluk, očekujemo prije svega solidne vremenske uslove za trening, kako bi ispoštovali ono što smo zamislili. Takođe, očekujemo da se igrači maksimalno posvete i da budu fokusirani na rad i treninge. Odigraćemo u Čitluku i dvije prijateljske utakmice, najvjerovatnije će dvije ekipe odigrati po poluvrijeme. Što se tiče dosadašnjeg dijela priprema vidjelo se da su igrači odradili pripremni ciklus na pauzi, kojeg su dobili od stručnog štaba i dosta dobro izgledaju za ovaj period priprema", rekao je Džakmić.

Prvu prijateljsku utakmicu u Čitluku fudbaleri Sarajeva odigrat će u srijedu protiv GOŠK-a. Tri dana poslije na rasporedu je utakmica protiv Veleža. Po povratku u Sarajevo, prvotimce "bordo kluba" očekuje odlazak na završne pripreme u Antaliji krajem tekućeg mjeseca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije