Fudbal

Sarajevo se oprostilo remijem

Sarajevo se oprostilo remijem
Foto: N.N. | Sarajevo se oprostilo remijem

​Fudbaleri Sarajeva remizirali su večeras na gostovanju u Bjelorusiji sa ekipom BATE-a rezultatom 0:0 u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i tako se oprostili od daljnjeg takmičenja na međunarodnoj sceni u ovoj sezoni.

Fudbaleri iz Borisova prošli su dalje zahvaljujući pobjedi u prvom meču igranom prije sedam dana na „Bilinom polju“ kada su slavili rezultatom 2:1. 

Prvo poluvrijeme revanša na „Borisov areni“ proteklo je u obostrano otvorenoj igri oba tima.

Strijelac jedinog gola za tim sa „Koševa“ u prvoj utakmici igranoj u Zenici Haris Handžić je večeras u 11. minuti sa dvadesetak metara ljevicom pokušao iznenaditi golmana Antona Čičkana koji je bio siguran. 

Kapiten domaćih Igor Stašević je u 16. minuti prvi put stavio na muker golmana Sarajeva Vladana Kovačevića, koji je njegov udarac iz kornera direktno u okvir gola izbio izvan terena.

Stašević je u 25. minuti nakon solo prodora majstorski iz ravnoteže izbacio Nebojšu Gavrića i šutirao za malo pored stative gola Sarajeva.

Isti igrač bio je u prvom planu i u 30. minuti kada je šutirao iz slobodnog udarca sa ruba šesnaestarca, a odbrana „bordo tima“ otklonila opasnost.

Rezultat se nije mijenjao ni u 42. minuti kada je Čičkov ukrotio udarac Anela Hebibovića glavom.

U otvornom ritmu nastavljeno i u drugom poluvremenu. Ponovo je najveća briga Sarajlijama bio Stašević kada je u 55. minuti šutirao sa oko 20 metara pod samu prečku, a Vladan Kovačević pokazao reprezentativnu formu i izbio loptu preko gola.

Trener Sarajeva Husref Musemić u 52. minuti krenuo je na sve ili ništa kada je umjesto Benjamina Tatara u igru ubacio rovitog napadača Mersudina Ahmetovića.

Nekoliko minuta kasnije kapiten Sarajeva Krste Velksoki je probao sa vrha šesnaesterca, ali se mreža nije zatresla.

U 67. minuti je Hebibović uposlio Velkoskog, koji nije najbolje primio loptu pa je to bio samo lagan plijen za golmana BATE-a.

Prvaci Bosne i Hercegovine u zadnjih 20 minuta utakmice kružili su oko protivničkog gola, suzbili su Bjeloruse u bunker, ali je do kraja izostala realizacija.

BATE će u plej ofu Lige Evrope igrati protiv Astane, koja je u trećem kolu kvalifikacija eliminisala Valetu sa Malte.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije