Fudbal

Sarajevski Butmir uz Mozzart do višeg ranga

Sarajevski Butmir uz Mozzart do višeg ranga
Foto: N.N. | Sarajevski Butmir uz Mozzart do višeg ranga

U sarajevskom klubu FK Butmir tresu mreže od 1981. godine. Dugu tradiciju klub nastavlja kroz mlađe generacije u sopstvenoj Školi fudbala, pa za budućnost ne moraju da brinu.

Sve tri selekcije dobro kotiraju u svojim ligama, a podrška je ovog puta stigla seniorima. Njihov prvi tim bi u novim Mozzart dresovima iduće sezone mogao ući u viši rang.

"Momci su veoma zadovoljni. Ranije smo kuburili sa opremom, pa su im dvije nove garniture dresova stimulans na treninzima i podsticaj za golove na utakmicama. Nadamo se da ćemo u Mozzart opremi do više lige, hvala na podršci", kaže Zajko Mujanović, predsjednik FK Butmir Sarajevo.

Klub ima oko 80 igrača u selekcijama seniora, juniora i kadeta. Tu je i Škola fudbala u kojoj vrijedno treniraju omladinci ovog tima, koji su i njihova budućnost, te se takmiče na lokalnim turnirima.

Klub se takmiči u Kantonalnoj ligi Sarajevo gdje su sezonu završili na šestom mjestu. Rezultat im nije bio toliko bitan, kažu, koliko podmlađivanje ekipe. Zato imaju ambicije da iduće godine u novoj Mozzart opremi uđu u višu ligu.

Najveći uspjeh kluba do sada je nastup u Drugoj ligi Federacije gdje su bili na visokom trećem mjestu. Međutim, zbog nedostatka finansija, morali su da se vrate u niži rang. Baš zato, svaka podrška, poput ove iz Mozzarta, daje im vjetar u leđa za nove pobjede.

Iz redova FK Butmir potekao je Asmir Suljić koji je nastupao za brojne domaće i svjetske fudbalske timove.

Najveći oslonac klubu je Općina Ilidža iz čijeg budžeta imaju redovna godišnja sredstva. Povremeno, na osnovu projekata na koje apliciraju za mlađe selekcije, dobiju sredstva sa nivoa Kantona. Tu su i članarine, te poneki sponzor kluba.

Na spisak onih koji navijaju za ovaj klub upisao se i Mozzart u čijoj opremi će nastaviti da tresu mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije