Fudbal

Sarajke žele u nokaut fazu

Sarajke žele u nokaut fazu
Foto: Ilustracija | Sarajke žele u nokaut fazu

Plasman u nokaut fazu, odnosno šesnaestinu finala UEFA Lige šampiona, imperativ je koji su pred sebe postavile fudbalerke SFK 2000 Sarajevo.

Šefica stručnog štaba Samira Hurem u Trening centra FK Sarajevo u Butmiru juče je odradila prvi trening s ekipom, čime su zvanično počele pripreme za predstojeće utakmice UEFA Lige prvaka i domaća takmičenja. Protivnici višestrukim i aktuelnim prvakinjema te osvajačicama Kupa BiH u grupnoj fazi evropskog takmičenja biće ekipe Vlaznia (Albanija), Parnu (Estonija) i Agarista (Moldavija).

"Naš glavni konkurent u grupnoj fazi je ekipa iz Albanije. Poznajemo se odranije. S njima smo igrale i prošle sezone. Tada smo poražene minimalno 0:1 i sada nam to treba da bude motiv više da napravimo dobar rezultat. Riječ je o ekipi koja strahovito napreduje, doživjeli su snažna finasijska ulaganja. Čak smo imali neke razgovore o saradnji, odnosno prelasku nekih naših igračica kod njih. Favoritkinje su naše grupe, ali se nadam da ih možemo pobijediti. S njima igramo prvu utakmicu i ako dobro otvorimo turnir sigurna sam da možemo u nokaut fazu", smatra Samira Hurem.

Sarajkama će na ruku ići i činjenica da će biti domaćini turnira grupne faze. Drugo kolo igraju s Moldavkama, koje su i najslabije rangirani tim od svih.

"Nikoga ne potcjenjujemo, ali mislim da smo od Moldavki puno jače i iskusnije i da ne bi trebalo imati problema. S ekipom iz Estonije nismo igrale ranije, ali jesmo s njihovom reprezentacijom. I s Estonkama ćemo imati ulogu favoritkinja iako smo vrlo svjesne da je teren jedino mjerilo i učinićemo sve da spremno dočekamo sve izazove", dodala je Huremova.

Utakmice grupne faze UEFA Lige prvaka za žene igraju se od 7. do 13. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije