Fudbal

Saša Kajkut: Želim titulu sa "plemićima"

Saša Kajkut: Želim titulu sa "plemićima"
Saša Kajkut: Želim titulu sa "plemićima"

Ovo je novi izazov za mene i motiv mi je da osvojim titulu iako znam da neće biti lako, rekao je Saša Kajkut, doskorašnji fudbaler Krupe, koji će karijeru nastaviti u redovima Zrinjskog, koji je jesenji prvak BH Telecom Premijer lige BiH.

Nakon nešto više od četiri mjeseca u redovima Banjalučana iskusni napadač je sporazumno raskinuo saradnju s klubom i samo potpis ga dijeli od dresa "plemića". Za Krupu je odigrao devet utakmica u svim takmičenjima i postigao je pet pogodaka pa će četa Slobodana Starčevića oslabljena krenuti u nastavak sezone. Iskusnom napadaču će Zrinjski biti 13. klub u karijeri, a u BiH je igrao još za Borac u tri navrata i Čelik. Igrao je još za tri kluba u Hrvatskoj, te Šerif Tiraspolj, Baku, Južnu Kinu, Kerkiru i Veriju.

"Dogovorio sam sve i uskoro ću potpisati ugovor sa Zrinjskim. Razišli smo se prijateljski, da nije bilo Krupe, ne bih ostvario ovaj transfer. Zrinjski je jedna od najboljih ekipa u BiH, ako ne i najbolja", izjavio je Kajkut, koji bi trebalo da potpiše ugovor na godinu i po.

Kajkut se od doskorašnjih saigrača oprostio nakon meča kojeg su fudbaleri Krupe odigrali između sebe u subotu.

"Sve je ispalo pomalo neočekivano, jer smo na njega računali u nastavku sezone", izjavio je Slobodan Starčević, trener Banjalučana, koji ipak vjeruje da njegov odlazak neće mnogo uticati na ekipu:

"Njegovo iskustvo je mnogo značilo našoj ekipi, ali vjerujem da se to neće baš toliko odraziti u nastavku sezone."

Prije Kajkuta ispisnicu je uzeo i Dušan Mijić, dok Elvir Koljić, Ajdin Redžić i Aleksandar Vukotić još treniraju s Krupom, ali je neizvjesno da li će ostati u redovima debitanta u bh. eliti. Što se tiče dolazaka, do sada je ozvaničena saradnja s napadačem Čapljine Salkom Jazvinom, dok bi članovi Krupe u nastavku sezone trebalo da bude i tandem Jedinstva iz Bijelog Polja Armin Kalić i Irfan Šahman.

Nakon meča kojeg su odigrali između sebe, fudbalere Krupe u subotu čeka susret s Rudar Prijedorom, koji će biti prva zvanična kontrolna utakmica u sklopu priprema. Meč će biti odigran u Krupi na Vrbasu. Nakon tog meča u nedjelju, 29. januara, ekipa odlazi na pripreme u Ohrid i tamo će se zadržati do 12. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije