Fudbal

Sautgejt: Snosim odgovornost za izbor igrača za jedanaesterce

Sautgejt: Snosim odgovornost za izbor igrača za jedanaesterce
Foto: Tanjug/AP | Sautgejt: Snosim odgovornost za izbor igrača za jedanaesterce

Trener fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt izjavio je da njegovi igrači moraju biti ponosni na dostignuća i da on snosi odgovornost za izbor igrača koji su izvodili jedanaesterce u porazu od Italije u finalnoj utakmici Evropskog prvenstva.

"Igrači su dali sve što su imali, ne samo večeras, nego tokom čitavog takmičenja", rekao je Sautgejt poslije finala na Vembliju.

On je dodao da su engleski igrači "ispisali istoriju nekoliko puta tokom ovog takmičenja" i da su postigli više od bilo kog drugog engleskog tima u posljednjih 50 godina.

Sautgejt je naglasio da je on kao trener birao igrače za izvođenje jedanaesteraca i da one koji su promašili ne treba kriviti.

Britanska štampa na naslovnim stranama ukazuje na bolan poraz na penale, ali i na dobru igru mladog engleskog tima tokom čitavog šampionata pod vođstvom Sutgejta.

"Suze za heroje", piše na naslovnoj strani "Indipendenta", dok je "Daily Mail" odabrao naslov "Sve se završava u suzama", a "Telegraph" na naslovnoj strani piše: "Najveća agonija i ponovo poraz na penale".

Premijer Boris Džonson rekao je da su svi u timu igrali kao heroji.

"Učinili su zemlju ponosnom i zaslužuju da im se to prizna", saopštio je Džonson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije