Fudbal

Šećerović: Moramo izboriti Evropu

Šećerović: Moramo izboriti Evropu
Foto: FK SARAJEVO | Šećerović: Moramo izboriti Evropu

Moramo izboriti Evropu, poručio je Adnan Šećerović jedno od pristiglih pojačanja u Fudbalski klub Sarajevo ove zime.

Igrač koji se ugovorom na vjernost obavezao na dvije godine naglasio je visoke ambicije kluba sa "Koševa". Iako će borba za titulu prvaka u M:tel Premijer ligi BiH biti izuzetno težak zadatak, osvajanje jednog trofeja ipak je imperativ.

"Sarajevo je veliki klub, dometi i ambicije su uvijek najveći. Biće teško ove godine ganjati titulu šampiona, ali svakako moramo izboriti Evropu. Trebamo dati maksimum da osvojimo trofej Kupa BiH, a ja sam došao u nadi da u tome mogu pomoći ekipi", rekao je Adnan Šećerović.

U Sarajevo je stigao iz Pjunika, ali ovo mu nije prvo iskustvo u elitnom fudbalskom takmičenju BiH. Nosio je dresove Slobode iz Tuzle, Radnika Bijeljine, Željezničara, Mladosti Doboj Kaknja i Tuzle siti.

"Igrao sam ranije za još nekoliko klubova u Bosni i Hercegovini, ali se vidi da je Sarajevo na jednom višem nivou od konkurencije uključujući klupsku organizaciju, ali i sam nivo trenažnog procesa", rekao je Šećerović i dodao:

"Nastupajući za druge ekipe igrao sam ranije na "Koševu" protiv Sarajeva, a sada napokon ću dobiti priliku nastupiti i u "bordo dresu". Nadam se da će biti uspješno, da ću pomoći ekipi, da ću opravdati očekivanja uprave, trenera, navijača i da ćemo na kraju svi slaviti mnogo pobjeda svi zajedno".

Iza "bordo kluba" su uspješno završene pripreme u Sarajevu. U četvrtak je planiran polazak u toplije krajeve i rad u Hercegovini.

"Završena je prva sedmica zimskih priprema. Radi se dobro, utisci su odlični, atmosfera na visokom nivou. Prilagođavanje na novu sredinu nije mi išlo teško. Lijepo sam se uklopio. Neke momke poznajem od ranije sa terena, neke i privatno. Atmosfera je super, momci su pozitivni i učinili su sve da se mi novi osjećamo super. Vidi se da su to super momci i veliki igrači", kaže Šećerović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije