Fudbal

Selimović: Zaslužili smo ulazak u elitu

Selimović: Zaslužili smo ulazak u elitu
Foto: N.N. | Selimović: Zaslužili smo ulazak u elitu

​Nakon svih odličnih partija koje smo pružili ove sezone, bilo bi šteta da ostanemo bez plasmana u BH Telecom Premijer ligu BiH, poručio je Esad Selimović, šef stručnog štaba fudbalera Olimpika.

Tri kola prije kraja jedne od najuzbudljivijih sezona Prve lige Federacije BiH "vukovi" trenutno imaju bod zaostatka za liderom Veležom. Iako o svojoj sudbini ne odlučuju sami, strateg tima sa "Otoke" naglašava da predaje nema. Maksimalnih devet bodova cilj im je do kraja sezone, a prva tri žele osvojiti danas u 27. kolu, kada gostuju u Živinicama ekipi Slavena, koja se na 14. mjestu sa 32 boda bori za opstanak.

"Naša trenutna situacija je kao i vrijeme u BiH. Može da progrije sunce, a i ne mora. Sve zavisi i ništa se ne zna. Mi se, naravno, nadamo da će nas sunce ugrijati i da ćemo jednu zaista sjajnu sezonu u kojoj imamo niz od čak 19 utakmica bez poraza završiti slavljenički. Bila bi šteta da za sve ono što smo pokazali ove sezone na kraju ne budemo nagrađeni plasmanom u elitu. Mislim da imamo kvalitet kojim zaslužujemo mjesto među najboljima, ali ako se to i ne dogodi, život ide dalje. Nećemo se predavati dok postoji šansa. Ne pitamo se samo mi o konačnom raspletu, ali se pitamo kada je riječ o našim utakmicama. Zato moramo pobijediti prije svega Slaven, pa onda i sve naredne utakmice", kazao je Selimović.

I Mostarce danas čeka meč s jednim "davljenikom". Bodove spasa na stadionu "Vrapčići" tražiće Vitez. Nakon subotnjeg ubjedljivog trijumfa nad Bratstvom, "rođeni" se danas novom "tricom" žele dodatno približiti tituli. Vitez se nalazi na 12. mjestu s 33 osvojena boda.

"Prošla utakmica je bila veoma bitna. Smatrali smo Bratstvo najvećom preprekom na našem putu ka BHT Premijer ligi BiH. Zadovoljni smo rezultatom, ali smo i analizirali tu utakmicu i neke segmente u našoj igri koje treba popraviti. Nadam se da ćemo te greške otkloniti protiv Viteza. Moramo biti maksimalno fokusirani u naredne tri utakmice. Pravo na grešku nemamo. Dijeli nas devet bodova do sna. Favoriti smo protiv Viteza, ali kada igrate s ekipom koja se bori za opstanak, nikada ne može biti lako. Na papiru bi trebalo da izgleda lagano, no u praksi je teško igrati protiv takvih ekipa jer će dati svaki atom snage da osvoje bodove", rekao je Mustafa Kodro, koji je zbog suspenzije šefa stručnog štaba Ibre Rahimića preuzeo trenersku palicu "rođenih".

Velež do kraja sezone na svom terenu čeka još Igman te putuje u goste Bosni u Visoko. Olimpik će nakon Slavena ići još u Orašje, te ugostiti Rudar iz Kaknja. Oba vodeća kluba imaju niz od šest uzastopnih pobjeda.

Parovi 28. kola Prve lige FBiH: Velež - Vitez, Orašje - Igman, Rudar - Goražde, Slaven - Olimpik, TOŠK - Zvijezda, Jedinstvo - Metalleghe BSI, Čapljina - Novi Travnik, Bosna - Bratstvo. Sve utakmice igraju se danas s početkom u 17.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije