Fudbal

Sergej Jakirović nakon Betisa: Najveći uspjeh u karijeri

Sergej Jakirović nakon Betisa: Najveći uspjeh u karijeri
Foto: GNK Dinamo | Sergej Jakirović nakon Betisa: Najveći uspjeh u karijeri

Čestitam dečkima na sjajnoj i velikoj utakmici, držali smo se plana od prve minute, dobro smo igrali, bili puno opasniji nego u Sevilji, pogotovo nakon oduzete lopte, istakao je Dinamov trener Sergej Jakirović nakon pobjedničkog remija protiv Betisa 1:1, u uzvratu nokaut faze Konferencijske lige.

Remi je „modrima“, nakon pobjede sa 1:0 u prvom ogledu, otvorio vrata osmine finala.

„Mogli smo i povesti u prvom dijelu, ali primili smo gol iz naše greške, Cedric Bakambu je to sjajno realizirao. U poluvremenu smo se dogovorili da budemo još konkretniji u tranziciji, jako mi je drago radi Arbera Hokshe i Takura Kaneka što su kreirali akciju za gol, imali smo nekoliko prilika i nakon toga. Preskočili smo velikog suparnika koji je pokazao svoju kvalitetu u smislu brzih pasova, pogotovo na lijevoj strani, ali uspjeli smo sve osujetiti. Još kad je Bakambu izašao bilo nam je lakše“, kazao je Jakirović.

Kaneko je bio samokritičan nakon utakmice, istaknuo je da nije baš zadovoljan svojom igrom.

„I po tome vidite da mu je radna etika na maksimalnoj razini, nema fige u džepu, dobro zna što se od njega traži i što može dati. To je pohvalno za njega“, kazao je Jakirović i posebno pohvalio atmosferu na tribinama:

„Bila je sjajna atmosfera, fantastična, navijači su svaki put na pravoj razini za razliku od nas... Jako mi je drago što smo ih uspjeli razveseliti s ovim prolazom. Hvala im na podršci, vjerujem da će i dalje dolaziti u ovolikom broju, mi dajemo svaki put sve od sebe i navijači to prepoznaju“.

Prokomentarisao je i atmosferu u svlačionici na poluvremenu nakon olako primljenog gola.

„Nije bilo nervoze jer smo vidjeli da ih možemo ugroziti, samo smo korigirali da Takuro Kaneko i Stefan Ristovski bolje preuzimaju Abdea Ezalzoulija, da pazimo dubinu kad desni bočni ima loptu pa Asane Diao traži napade iza leđa Maura Perkovića. Ideja je bila da taj dio bolje iskontroliramo“, istakao je Jakirović i priznao da mu je ovo najveći uspjeh u trenerskoj karijeri.

„Jest. Ali, nadam se da će doći još i veći“, kazao je Jakirović.

Na pitanje bi li ova utakmica mogla značiti i svojevrsnu prekretnicu i uzlazni dijagram Dinamove igre, trener Jakirović je oprezno provukao:

„Koliko li je samo bilo tih trenutaka, prekretnica... Pa, svaki put mislim da je to prekretnica. Meni je svaka utakmica kao Betis, nema veze kako se zove suparnik, je li u HNL-u, Kupu... U nedjelju nam u prvenstvenoj utakmici protiv Rijeke treba dobra energija“, istakao je Jakirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije