Fudbal

Sergej Jakirović napustio aktuelnog prvaka BiH, poznato i ime novog kluba

Sergej Jakirović napustio aktuelnog prvaka BiH, poznato i ime novog kluba
Foto: HŠK Zrinjski/Facebook | Sergej Jakirović napustio aktuelnog prvaka BiH, poznato i ime novog kluba

Nakon nepune dvije godine na klupi Zrinjskog aktuelnog prvaka BiH je napustio trener Sergej Jakirović i karijeru nastavlja u redovima hrvatske Rijeke.

Ovu informaciju potvrdili su i iz mostarskog kluba koji je na društvenim mrežama izdao saopštenje.

"Sergej Jakirović od danas više nije glavni trener prve momčadi HŠK Zrinjski Mostar, a karijeru će nastaviti u HNK Rijeka. Sporazumni raskid suradnje je dogovoren nakon obavljenog razgovora u kojem je dosadašnji šef stručnog stožera iskazao želju za odlaskom te nakon potpisanog Sporazuma između HŠK Zrinjski i HNK Rijeka. HŠK Zrinjski zahvaljuje Sergeju Jakiroviću na uspješnoj zajedničkoj suradnji u prethodne dvije godine te mu želi puno sreće u nastavku trenerske karijere. HŠK Zrinjski želi naglasiti da će navijače i javnost uskoro obavijestiti o izboru novog glavnog trenera prve momčadi", piše u saopštenju kluba.

On je Zrinjski preuzeo krajem decembra 2020. godine i prema Transfermarkt.de tim je vodio na 77 utakmica i ima skor od 52 pobjede, 14 remija i 11 poraza. Sa "plemićima" je prošle sezone osvojio titulu u m:tel Premijer ligi BiH, a ove sezone je osvojio jesenje priznanje i tim je ostavio sa tri boda više od prvog pratioca Širokog Brijega s tim da Zrinjski ima i jedan meč manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije