Fudbal

Sergej Jakirović uspješniji od kuma

Sergej Jakirović uspješniji od kuma
Foto: PIXSELL | Sergej Jakirović uspješniji od kuma

Čestitam dečkima na jako dobro odigranoj utakmici, već su uvodne minute pokazale da smo energični, da nam je dobar pristup, a to smo i tražili, istakao je trener Dinama Sergej Jakirović nakon prvenstvene pobjede u gostima protiv Gorice s 2:0.

„Tražili smo brzi gol, uspjeli smo ga zabiti, imali smo nekoliko jako dobrih prilika da utakmicu praktički odlučimo možda još u prvom poluvremenu. Ivan Nevistić sjajno je reagirao kod šanse Gorice kad smo pogriješili u obrani. U drugom dijelu pokušali smo zabiti drugi pogodak, nismo više toliko dolazili pred suparnički gol kao u prvom poluvremenu. Imali smo sjajnu priliku otići na 2:0 tako da i dalje kontroliramo utakmicu, da nam nešto ne zaluta. Ipak, Marko Bulat zabio je drugi gol. Bili smo koncentrirani svih 90 minuta osim kod te jedne njihove šanse“, kazao je Jakirović.

Na klupi Gorice sjedio je Jakirovićev kolega, prijatelj i vjenčani kum, trener Rajko Vidović.

„Čestitao je na pobjedi, drago mi je da je došao na prvoligašku scenu, cijeli život radi da dođe na ovu razinu. I pokazao je kako se bori i za sebe i za svoju momčad“, kazao je Jakirović.

Dinamo je i ovaj put zaigrao u početnoj postavi s trojicom stopera i dvojicom napadača.

„Lopta je većinom u našem posjedu, linije kretanja malo su drukčije nego u sustavu s četvoricom otraga i jednim isturenim napadačem, ovako smo fluidniji, kombinatorniji. Osim toga, u igri s dvojicom napadača više opterećuješ suparničku zadnju liniju. Doduše, može nastati problem kod izgubljene lopte jer ostaneš visoko“, pojasnio je Jakirović.

U zadnje tri utakmice pogotke su zabijali upravo ti drugi napadači – Sandro Kulenović i Fran Brodić.

„Da, dobro funkcioniraju, Bruno Petković ima više slobode, može se više spuštati u međuprostore, kreativan je igrač i daje ton našem napadu, završni pas. Kompatibilan je s obojicom“, kaže Jakirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije