Fudbal

Serija A završava do 20. avgusta

Serija A završava do 20. avgusta
Foto: Pixabay | Serija A završava do 20. avgusta

Italijanski fudbalski savez (FIGC) odredio je 20. avgusta kao krajnji rok za završetak aktualne sezone u prva tri ranga takmičenja, dok bi nova sezona trebala startati 1. septembra.

FIGC je odlučio da će, ako se bilo koja od prve tri lige ponovo zaustavi zbog virusa korona, morati osmisliti kraći, alternativni način završetka lige, kao što je play-off.

Serija A je suspendovana 9. marta, a odluka o tome hoće li se nastaviti biće poznata 28. maja.

Do kraja prvenstva ostalo je još 12 kola, dok je takmičenje u italijanskom Kupu stiglo do polufinala. Trenutno na listi vodi Juventus sa 63 boda ispred Lacija (62) i Intera (54).

Dodajmo kako će u drugoj francuskoj ligi od iduće sezone učestvovati 22 kluba, što znači da nijedan klub neće ispasti nakon što je sezona prekinuta zbog pandemije virusa korona.

Upravni odbor francuske lige donio je odluku da Le Mansu i Orleans ostaju drugoligaši, dok su iz treće lige napredovali Pau i Dankerke, prenosi Hina.

Francuska vlada je u aprilu donijela odluku o prekidu svih sportskih takmičenja barem do semptmbra nakon čega je PSŽ proglašen za prvaka, dok su Tuluz i Amiens ispali iz lige. Amiens se žalio sudu zbog "nepravednog ispadanja" zatraživši da iduće sezone i u Ligue 1 budu 22, umjesto 20 klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije