Fudbal

Silivio Berluskoni: Baloteli je trula jabuka

Silivio Berluskoni: Baloteli je trula jabuka
Silivio Berluskoni: Baloteli je trula jabuka

Vlasnik Fudbalskog kluba Milan Silvio Berluskoni rekao je da nikada nije želio u svojoj ekipi napadača Marija Balotelija, kojeg je nazvao trulom jabukom.

Baloteli je 2013. godine iz Mančester Sitija došao u Milan, gdje se zadržao jednu sezonu, a sa "San Sira" je ovoga ljeta otišao u Liverpul.

"Sjećam se da je kupljen iako sam ja bio protiv. Imamo mnogo šampiona u timu - Džeremija Meneza, Keisukea Hondu, Stefana el Šaravija, Fernanda Toresa, Najdžela de Jonga... To je baza ekipe i sada više nemamo trulu jabuku u svlačionici", rekao je Berluskoni za list "Gazzetta dello Sport".

Vlasnik Milana je naglasio da je angažovanjem Filipa Inzagija za trenera započet proces vraćanja kluba na staze stare slave:

"Oporavak je počeo i mi smo na tome morali više da radimo u odnosu na Juventus i Romu. Imamo dobru atmosferu u klubu, novog trenera s pobjedničkim mentalitetom, koji želi da vrati Milan u vrh italijanskog i evropskog fudbala, gdje je i bio posljednjih 50 godina."

Milan je prošlu sezonu završio na osmom mjestu u Seriji A i ove sezone ne igra u evropskim takmičenjima. Berluskoni je rekao da je cilj kluba da 2016. godine igra u finalu Lige šampiona, koje će biti odigrano na "San Siru".

"Još je rano pričati o ekipi, ali mislim da ćemo od januara moći da damo bolju procjenu. Naš cilj je da se vratimo u Evropu, želimo da napravimo pobjednički tim. U fudbalu postoje ciklusi, godine uspjeha, pa padovi, a onda ponovo pobjede", istakao je Berluskoni i dodao:

"Navijači mogu da budu uvjereni - ekipa je već konkurentna i uskoro će ponovo biti lider u evropskom fudbalu. Finale Lige šampiona 2016. godine je u Milanu, zašto da ne sanjamo da se tamo nađemo."

Berluskoni je, takođe, zahvalio bivšem treneru Milana Karlu Anćelotiju na savjetima u vezi s kupovinom pojedinih igrača.

"On je bio jedan od naših savjetnika na tržištu igrača. Savjetovao nas je u vezi sa Dijegom Lopezom, Menezom i Aleksom", dodao je on.

Milan se trenutno nalazi na petom mjestu na tabeli s 11 bodova, sedam manje od lidera Juventusa. U nedjelju ga očekuje gostovanje u Veroni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije