Fudbal

Silva u 93. minutu srušio Barselonu

Silva u 93. minutu srušio Barselonu
Foto: N.N. | Silva u 93. minutu srušio Barselonu

Milan je sinoć u Santa Klari iznenadio sve, pa i svoje navijače pobjedom nad Barselonom od 1:0 (0:0). Rosoneri su tako zabilježili prvi trijumf nakon tri utakmice Međunarodnog kupa šampiona u ovoj sezoni.

Pobjednički gol pred više od 50.000 gledalaca na stadionu Livajs u Silicijumskoj dolini za italijanski tim u trećem minutu nadoknade vremena postigao je Portugalac Andre Silva, bukvalno iz posljednjeg šuta, a nakon asitencije Frenka Kesija.

Prije toga je nova nada katalonskog giganta, Rikardo Puć promašio otvoren šut ka golu. Barselona nije uspjela da iskoristi bolju igru, ali prije svega njenu poznatu kontrolu lopte, koja je u prvom poluvremenu iznosila 70 odsto vremena, prenosi mozzartsport.com.

Strateg Milana, Đenaro Gatuzo je izvršio odlične izmjene, uvevši u igru Silvu, Đakoma  Bonaventuru i bivšeg vezistu Barse, Alena Halilovića koji su uspostavili kakav-takav balans na terenu. Milan se tako ipak dobro raspoložen vraća iz turneje po SAD sa jednom pobjedom i dva poraza u ovom međunarodnom takmičenju, od Mančester junajteda nakon 1:1 i penala i od Totenhema 0:1.

Sezona u Seriji A počinje 18. avgusta.

"Borili smo se do samog kraja, pošto smo znali da bi ovako nešto moglo da se dogodi! Možemo biti zadovoljni pobjedom, ali što se igre tiče mislim da smo napravili korak unazad u odnosu na mečeve sa Mančester junajtedom i Totenhemom. Moram priznati da smo imali sreće što smo pogodili mrežu, a usput sačuvali našu. Uspjeli smo da se zadržimo u utakmici. Mglii smo da igramo bolje, ali su oni odlično kontolisali posjed lopte", rekao je Gatuzo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije