Fudbal

Simon Rožman: Mislim da je Borac već prvak

Simon Rožman: Mislim da je Borac već prvak
Foto: FK BORAC | Simon Rožman: Mislim da je Borac već prvak

Mislim da je Borac već prvak, rekao je nakon četvrtog remija u pet susreta sa ekipom iz Banjaluke trener Sarajeva, Simon Rožman.

Sarajevo i Borac sinoć su na stadionu „Koševo“ remizirali rezultatom 1:1.

„Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu. U prvom poluvremenu smo imali dva zicera koja smo morali iskoristiti i povesti sa 2:0 i tada bi utakmica otišla u nekom drugom pravcu. Bili smo jako dobri i moram čestitat dečkima. Bod nije dobar, ali nijedna ni druga ekipa nije pokazala nešto više da bi došla do drugog gola. Dobro smo spremili utakmicu i bilo bi nezasluženo da smo ostali bez boda”, kazao je Rožman i dodao:

“Prilagođavamo se igračima, mislim da u zadnjih pet šest utakmica izgledamo jako dobro na terenu. Idemo prema svom cilju, svaka utakmica je priča za sebe. Igrači razumiju, izašli smo iz krize i ekipa pruža dobre predstave. Navijači mogu uživati u onome što vide”

Sarajevo u naredna dva kola igra mečeve protiv ekipa iz Mostara.

“Mislim da je Borac već prvak, a mi smo sve utakmice protiv njih odigrali u egalu. Sljedeće dvije utakmice za nas su jako bitne, vidjećemo ko će biti zdrav. Veselimo se igrati utakmice protiv najjačih protivnika u ovoj ligi”, istakao je Rožman. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije