Fudbal

Šipovac novi direktor FK Boraca

Nakon što je Miloš Milutinović zbog zauzetosti i profesionalnih obaveza podnio ostavku na mjesto direktora Fudbalskog kluba Borac, Upravni odbor ovog bh. premijerligaša iz Banjaluke juče je na sjednici na ovu funkciju postavio Radmila Šipovca.

"Kao i u svim drugim uspješnim i ozbiljnim klubovima, zadatak Uprave je da igračima i stručnom štabu obezbijedimo najbolje moguće uslove za takmičenje. Borac je u dobrom ritmu i moramo zapeti svim snagama da mu što više olakšamo ovaj put kroz bh. prvenstvo, a nadam se i kroz Evropu. Igrači i trener Velimir Stojnić imaju našu punu podršku i povjerenje, jer su u dosadašnjem dijelu Premijer lige pokazali kako se igra i predstavlja svoj klub", kazao je Šipovac.

Novi direktor kluba sa Gradskog stadiona posljednjih nekoliko sezona obavlja funkciju predsjednika prvoligaša RS FK Sloga iz Trna. Dugo je bio glavni i odgovorni urednik u "Nezavisnim novinama" i "Fokusu", a bio je angažovan i u "Glasu Srpske".

"U klubu kao što je Borac neće biti polovičnih rješenja i improvizacija. Borac zaslužuje najbolje u svakom pogledu. Dobro je krenuo i on mora postati najbolji na ovim prostorima. To je naš zadatak i od toga nećemo odustati. Ima dosta togada da se uradi, ali ne bojimo se posla. Borac će dobiti novo, evropsko lice, i na tome moramo svi raditi. Želimo da Borčevo ime postane sinonim za uspjeh, dobru organizaciju i sjajan fudbal", dodao je Šipovac.

U međuvremenu, nakon sjajne pobjede nad Slavijom (0:1) i potvrde prvog mjesta u Premijer ligi, fudbaleri Borca nemaju mnogo vremena za predah, jer ih danas u Žeravici očekuje nastupu u šesnaestini finala Kupa RS, a protivnik im je drugoligaš Jedinstvo.

"Ovaj meč, kao i sve do sada, shvatamo ozbiljno, jer branimo titulu i nema opuštanja. Nijedan tim nećemo i ne smijemo da potcijenimo, jer nam se to može lako obiti o glavu. Ipak, iskoristićemo ovu priliku da damo više šanse igračima koji su do sada imali manje šanse da se iskažu. Vidjećemo na koga možemo u budućnosti da računamo. Naša je obaveza da prođemo dalje i želimo da odbranimo trofej. Kup RS shvatamo najozbiljnije i potrudićemo se da i na ovom kolosijeku budemo uspješni kao i u Premijer ligi", kazao je Stojnić.

Pregovori s Rajovićem

U FK Borac sinoć je na pregovore stigao i napadač Zoran Rajović, koji je proteklu sezonu proveo u Hajduku iz Kule. Rajović je ranije nosio dres Glasinca i Zrinjskog, za koji je u 110 utakmica postigao 56 golova.

Parovi Kupa RS

Danas (16 časova), Grupa "Zapad", BANJA VRUĆICA: Mineral - Rudar Prijedor, ŽERAVICA: Jedinstvo - Borac (BL), Grupa "Istok": DONJA SLATINA: Mladost - Mladost (G). Sutra (16), Grupa "Zapad": TESLIĆ: Proleter - Laktaši, NOVA TOPOLA: Lijevče - Ozren, KNEŽEVO: Progres - Sloga (D), KOZARAC: Bratstvo - Ljubić, GRADIŠKA: Kozara - Modriča Maksima, NOVI GRAD: Sloboda - BSK, grupa "Istok": ČAJNIČE: Stakorina - Sutjeska, SOKOLAC: Glasinac - Napredak, ROGATICA: Mladost - Drina HE, ŠAMAC: Borac - Famos, BOGUTOVO SELO: Mladost - Drina (Z), BIJELJINA: Radnik - Slavija, BRČKO: Jedinstvo - Leotar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije