Fudbal

Širokom protiv Sarajeva pobjeda za „zelenim stolom“

Širokom protiv Sarajeva pobjeda za „zelenim stolom“
Foto: FK SARAJEVO | Širokom protiv Sarajeva pobjeda za „zelenim stolom“

Prekinuta utakmica 31. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina, a stadion „Pecara“ biće suspendovan, odlučeno je na današnjoj sjednici Takmičarske komisije Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Susret na stadionu „Pecara“ odigran u subotu prekinut je nakon što su dvije minute prije kraja dva igrača Sarajeva, Hamza Čataković i Amer Dupovac, sa tribine pogođeni predmetima u glavu. Nakon što su se službena lica i igrači povukli sa terena, te nakon što je intervencijom policije i zaštitara ispražnjena tribina s agledaocima, službena lica su donijela odluku du su se stvorili uslovi za nastavak meča. Međutima gosti iz Sarajeva odbili su se vratiti na teren i završiti meč u kojem su Širokobriježani do trenutka prekida vodili rezultatom 2:0.

Za utorak je najavljena sjednica Disciplinske komisije N/FS BiH.

„Oba kluba snosiće konsekvence u skladu sa propisima N/FS BiH, a na osnovu izvještaja službenih lica. O kaznama nećemo spekulirati. Sarajevo će vjerovatno biti kažnjeno zbog odbijanja da nastavi utakmicu, vjerovatno novčano. Što se tiče Širokog Brijega mogu se očekivati sankcije zbog propusta u organizaciji meča. Ispadi na tribinama predviđaju novčanu kaznu i suspenzije stadiona, gledališta ili dijela gledališta u narednim mečevima, a vidjećemo na koji vremenski period će se to odnositi, odnosno na koliko narednih utakmica“, potvrđeno je za „Nezavisne“ iz Disciplinske komisije N/FS BiH.

Sjednica počinje u utorak u 12 časova. Utakmica Širokog Brijega i Sarajeva nije imala veći rezultatski značaj, obzirom da su domaćini u sigurnoj zoni bez šansi za plasman u Evropu, dok je „bordo klub“ fokusiran na Finale Kupa Bih protiv Veleža koje se igra 19. maja na stadionu „Bilino polje“ u Zenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije