Fudbal

Siti šokirao Real usred Madrida

Siti šokirao Real usred Madrida
Foto: Tanjug/AP | Siti šokirao Real usred Madrida

Fudbaleri Mančester sitija preokretom su došli do pobjede na gostovanju Realu u Madridu i slavili su rezultatom 2:1 u osmini finala Lige šampiona

Isko sa jedne i Žesus sa druge strane bili su strelci na ovom meču, a gol odluke postigao je Kevin de Brujne sa bele tačke.

U prvih sat vremena igre nije bilo golova, Siti je bio konkretniji i Real samo Kurtoi može da zahvali što nije zaostajao za rivalom.

Prvu grešku, ali kobnu, odbrane gostiju Real je kaznio golom. Pogrešili su Otamendi i Voker, Vinisijus je odlično pronašao Iska koji šalje loptu iza leđa Edersona koji je i sam do tada imao dve dobre odbrane.

Poslije gola, Real kao da se ohrabrio pa je do kraja meča imao još nekoliko prilika da stekne veću prednost pred revanš, ali promene rezultata u korist domaćina nije bilo.

Bilo ga je za goste koji su uspjeli da dođu do pobjede.

Mančester siti uspio je da dođe do gola u 78. minutu kada je De Brujne proigrao Žesusa koji je nadskočio Serhija Ramosa i poslao loptu u mrežu.

Samo četiri minuta kasnije potpuni preokret. Karvahal je oborio Sterlinga u kaznenom prostoru, a egzekutor je sa bijele tačke bio hladnokrvni De Brujne.

Mulama Reala ni tu nije bio kraj jer je u 86. minutu crveni karton dobio Serhio ramos zbog faula nad Žesusom na ivici kaznenog prostora.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije