Fudbal

Sitiju poništena kazna, ipak igra Ligu šampiona

Sitiju poništena kazna, ipak igra Ligu šampiona
Foto: Tanjug/AP/Arhiv | Sitiju poništena kazna, ipak igra Ligu šampiona

Ekipa Mančester Sitija zvanično će igrati Ligu šampiona naredne sljedeće sezone nakon što je Međunarodni arbitražni sud (CAS) poništio odluku UEFA o suspenziji za naredne dvije godine.

Krovna kuća evropskog fudbala ranije je odlučila da kazni Građane sa 30 miliona evra i dvije godine suspenzije iz Lige šampiona zbog ozbiljnog kršenja UEFA finansijskih pravila, ali odlukom CAS-a, to više nije na snazi i prošlogodišnji prvak Engleske će opet igrati najlietnije klupsko takmičenje u Evropi.

UEFA je teretila Mančester Siti da su zaobilazili pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima koji su povezani s vlasnicima kluba, a ranije je Football Leaks u saradnji s njemačkim "Spiegelom" objavio dokumente prema kojima se može zaključiti kako su Građani zaobišli pravila oko finansijskog fer-pleja.

Tako je Siti kroz investitorske kompanije, a iza kojih stoje Ujedinjeni Arapski Emirati, dobijao novac kroz sponzorske ugovore, što nije prema pravilima UEFA i upravo to je razlog zašto je krovna kuća evropskog fudbala kaznila tim s Etihada.

Ipak, Međunarodni sud za sport (CAS) odlučio je da kazna UEFA nije mjerodavna, pa je odlučio ukinuti zabranu za igranje u Ligi šampiona, odnosno smanjio im je kaznu sa 30 na 10 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije