Fudbal

Škola fudbala "Asim Ferhatović Hase" prestaje s radom

Škola fudbala "Asim Ferhatović Hase" prestaje s radom
Foto: N.N. | Škola fudbala "Asim Ferhatović Hase" prestaje s radom
Vedran Radenović

Nakon današnjih sastanaka s trenerima i roditeljima polaznika Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase", Fudbalski klub Sarajevo obavještava navijače i javnost da od juna škola prestaje s radom.

Nakon višemjesečne detaljne analize konstatovano je da kvaliteta rada Škole fudbala nije zadovoljavajuća, te da trenažni procesi omladinaca nisu na potrebnom nivou, što se svakako najbolje ogleda u broju priključenih igrača Akademiji i na kraju seniorskom timu u protekloj sezoni, koji je ispod prosjeka.

"Dodatno, finansijskom analizom poslovanja Škole fudbala ustanovljeno je da škola nije samoodrživ projekat, te da gubici na godišnjem nivou uveliko otežavaju poslovanje kluba u teškoj ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ali i svijetu", saopšteno je iz FK Sarajevo.

Dodaju da je kao dio obavljenih analiza i strateškog plana, u proteklim mjesecima održan niz sastanaka sa Školama fudbala iz Sarajeva u cilju umrežavanja, te ostvarenja partnerskih odnosa u budućnosti.

Roditeljima polaznika Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase" prezentovane su najbolje alternative za nastavak trenažnog procesa dječaka.

"Naime, sva djeca koja nastave trenažni proces u drugim školama fudbala biće pod stalnim i studioznim nadzorom Akademije FK Sarajevo, te će po potrebi biti priključeni selekcijama Akademije.

Fudbalski klub Sarajevo na ovaj način prati evropske standarde razvoja mladih igrača kroz podizanje nivoa razvijenosti omladinskog fudbala, te uspostavljanje partnerskih odnosa sa drugim sportskim organizacijama", navodi se iz kluba sa Koševa.

Najmlađa selekcija u okviru Omladinskog pogona FK Sarajevo sada je U12, a od juna zvanični naziv biće Akademija FK Sarajevo "Asim Ferhatović Hase". 

"FK Sarajevo ovim putem zahvaljuje svim dječacima koji su u proteklim godinama nosili bordo dres uz poruku da se nastave truditi i vrijedno raditi na treninzima, te da zauvijek ostaju dio bordo porodice", ističu iz FK Sarajevo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije