Fudbal

Slavija bila na pragu senzacije, Lion sumnjivim penalom stigao do boda

Slavija bila na pragu senzacije, Lion sumnjivim penalom stigao do boda
Foto: Tanjug/AP | Slavija bila na pragu senzacije u Milanu, Lion sumnjivim penalom stigao do boda

Fudbaleri Slavije iz Praga umalo su šokirali Inter u prvom meču prvog kola Lige šampiona i upisali tri boda u grupi F, dok je Lion odigrao neriješeno sa Zenitom iz Sankt Peterburga 1:1.

Uzalud su Interu bili dobri pasovi Stefana Sensija koji je stvorio tri dobre prilike za svoj tim samo u prvom poluvremenu pošto to Neroazuri nisu pretvorili u pogotke.

De Fraj je u 12. minutu dobro skočio ali nedovoljno dobro šutirao glavom, pa je lopta otišla preko gola. Inter je četiri minuta kasnije potvrdio da hoće gol pokušajem Lautara Martineza sa ivice šesnaesterca.

Ondrej Kolar se istakao fantastičnom odbranom Ambroziju u 24. minutu. Kvadvo Asamoa je za jedan start u nastavku mogao da dobije crveni karton jer je poslije starta pregledan VAR snimak, a isti je konsultovan i u 63. minutu.

Tada je odbrana Intera odreagovala kao nedorasla Ligi šampiona, mada se mora priznati da je i Nigerijac Peter Olajinka odreagovao munjevito.

Olajinka je prošao po desnoj strani, vratio pas za Jaroslava Zelenog kome Handanović odlično brani šut u sam ćošak gola.

Olajinka je na odbijenu loptu brže bolje dotrčao i zakucao je u mrežu, prije nego je bilo ko stigao da ga zaustavi, za veliko slavlje igrača Slavije. Česi ipak nisu izdržali do kraja i primili su prilično naivan gol.

 

Neroazuri su u 93. minutu imali slobodan udarac iz kog su pogodili prečku, otpadak je ka mreži u gužvi kaznenog prostora skrenuo Nikolo Barela i time spriječio potpuni šok u Milanu.

Zenit i Lion su remizirali u ne tako sadržajnom meču grupe G u Francuskoj. Ruski tim je poveo u 41. minutu pogotkom Azmuna poslije sjajne kombinacije i duplog pasa sa Artjomom Dzjubom gdje su u dva poteza izbacili cijelu odbranu Liona.

Azmun je ostao sam pred golmanom domaćih i zabio loptu u donji ugao za 1:0. Na 1:1 Lion je izjednačio u nastavku poslije situacije iz koje je mogao, ali i nije morao da bude sviran penal.

Memfis Depaj je krenuo u dribling i kontakta sa nogom Magomeda Ozdoeva jeste bilo, ali je Memfis, čini se, već krenuo da pada i prije toga.

 

Sudija je procijenio da je jedanaesterac i svakom od timova je pripao na kraju po bod.

(Tlegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije