Fudbal

Slavija modernizuje stadion

Slavija modernizuje stadion
Foto: fkslavija.rs.ba | Slavija modernizuje stadion

Uz pomoć lokalne zajednice i fondova Svjetske fudbalske federacije (FIFA) uz posredstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, Fudbalski klub Slavija kreće u modernizaciju stadiona u Istočnom Sarajevu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković sa predstavnicima GP "Put" potpisao je ugovor o izvođenju radova na izgradnji pomoćnog stadiona. Iz budžeta grada Istočno Sarajevo za ovu najmjenu biće izdvojeno 233.000 KM za drugu fazu izgradnje.

Opštini Istočno Novo Sarajevo je prošle godine, iz kreditnih sredstava grada Istočno Sarajevo, doznačeno 70.000 KM za prvu fazu projekta. Sufinansijer ovog projekta je i FIFA u iznosu 250.000 KM. FK Slavija naredne sezone takmičiće se u Prvoj ligi Republike Srpske.

Nastavljeno je i sa modernizacijom Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase - Koševo" u sklopu čega će do petka biti završeni radovi na postavljanju opreme za kontrolu pristupa gledalaca. Vrijednost projekta je 385.975,98 KM.

N/FS BiH je odlukom Izvršnog odbora iz UEFA fonda Lige nacija osigurao 100.000 evra za ovu namjenu, a opština Centar Sarajevo iz budžeta 200.000 KM.

U skladu sa zahtjevima i instrukcijama UEFA na stadionu je potrebno instalirati opremu za elektronsku kontrolu pristupa ulazima, servere za štampu i kontrolu karata, izvršiti montažu mehaničkih brojača za prolaz, te brojanje karata i posjetilaca na svim ulazima na stadion. Opština Centar je raspisala i javni poziv za izvođenje radova na zamjeni trave i ugradnji grijača, uređenju radne zone za medije, radne zone za fotoreportere, a procijenjena vrijednost nabavke je 1,62 miliona KM bez PDV-a. Sa okončanjem svih radova stadion će ispunjavati uslove koje propisuju FIFA i UEFA za odigravanje međunarodnih utakmica treće kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije