Fudbal

Slavko Petrović: Sloboda sanja Evropu

Slavko Petrović: Sloboda sanja Evropu
Foto: N.N. | Slavko Petrović: Sloboda sanja Evropu

Ako žrebom izbegnemo Željezničar u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine, nije nemoguće da napravimo seznaciju u finalu, smatra Slavko Petrović, trener Slobode.

Tuzlaci u drugi dio sezone ulaze sa rekonstruisanim timom. Čak 14 fudbalera napustilo je "Tušanj" ove zime, dok su na listu pojačanja upisana devetorica. Ipak, glavni razlog za gotovo kompletnu rekonstrukciju tima je predstojeća borba za opstanak u BH Telecom Premijer ligi BiH.

"Naša namera i pokušaj ove zime je bila da pojačamo, ne samo prvih 11, nego i prvih 18. Doveli smo one za koje smatramo da kvalitetom mogu postaviti kamen temeljac za naš opstanak u društvu najboljih", istakao je Petrović.

U Slobodu su došli Igor Marković, Perica Ivetić, Miloš Mijić, Amer Bekić, Edin Rustemović, Borislav Terzić, Aldin Hrvanović, Semir Musić i Ivor Veitzer. Iz Omladinskog pogona priključeni su Eldin Omerović, Dino Hodžić, Saša Maksimović, Armin Hodžić, Adin Omić i Alen Kurtalić. Osim novih imena, izmjena će biti i u formaciji, odnosno načinu igre.

"Planiramo promeniti formaciju igre. Sa dva centralna ofanzivna igrača, napadačem i krilnim fudbalerima imaćemo pet igrača koji će učestvovati u završnici akcija. Taj način smo probavali u nekoliko ranijih utakmica. Želimo igrati napadački i otvorenije. Mislim da imamo tim koji to može realizovati na dobar način", smatra Petrović, čiji tim pred nastavak prvenstva zauzima deseto mjesto u Premijer ligi BiH sa 16 bodova.

Iako je ligaška trka za Evropu izgubljena, u Slobodi gaje nade da to mogu ostvariti kroz najmasovnije takmičenje. U polufinalu Kupa biće u bubnju sa Krupom, Zvijezdom 09 i Željezničarom.

"Željezničar je apsolutni favorit. Imaju najbolju ekipu u ligi generalno. Međutim, ako ih izbegnemo u polufinalu, kasnije nije nemoguće napraviti senzaciju. Setimo se da je pre dve godine Sloboda bila u najboljoj formi u tom trenutku, ali je u finalu izgubila od Radnika", prisjetio se Petrović, koji je upravo tada bio trener tima iz Bijeljine.

Slobodu su ove zime napustili Ismar Tandir, Adnan Zukić, Sadžid Fazlić, Miloš Kalezić, Almedin Ziljkić, Ismar Hairlahović, Amer Ordagić, Zvezdan Đorđilović, Adnan Jahić, Filip Erić, Milan Ćulum, Sulejman Krpić te Adnan Mujkić i Edin Salkić, koji su otišli na posudbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije